הוראות הכנה
מרכיבים
200 גרם שוקולד מריר
7 ביצים
1כפית נס קפה
4 כפות קוניאק
1 חב` מרגרינה
1 כוס אגוזים + אגוזים לקישוט
2 כפות קמח מצות או קמח רגיל
½1 כפיות אבקת אפייה
1 וחצי כוס סוכר
2 כפות אבקת סוכר
¼ כוס מים
1 שמנת מתוקה
1 אינסטנט פודינג וניל
אופן ההכנה
200 גרם שוקולד מריר - להמיס על אדים
7 ביצים - להפריד את החלמונים מהחלבונים
לחלמונים להוסיף -
1 כפית נס קפה
2 כפות קוניאק
1 חבילת מרגרינה ללא מלח
½ כוס סוכר
ולערבב היטב את כל החומרים ולהכניס לשוקולד המומס עד שכל התערובת אחידה חלקה ובצבע מוקה.
להקציף את החלבונים עם 1 כוס סוכר.
ולהוסיף לסיר השוקולד והחלמונים, בעדינות בתנועת עטיפה
מהתערובת להוציא כוס קרם ולהכניס למקרר.
1לערבב בקערה קטנה כוס אגוזים קצוצים + 2 כפות קמח מצה +כפית וחצי אבקת אפייה.
ולהוסיף לסיר קרם השוקולד .
לאפות בתבנית משומנת , בחום בינוני כ ½ שעה.
לא להבהל, גובה העוגה יורד בגמר האפייה.
להרטבה העוגה להכין:
2 כפות אבקת סוכר
¼ כוס מים
2 כפות קוניאק
לאחר שהעוגה התקררה מעט, לפזר עליה את הנוזל
ומעל את כוס הקרם שנמצא במקרר.
להכניס למקרר למשך שעתיים ורק אח"כ לצפות את העוגה
בשיכבה השלישית:
להקציף לקצף חזק 1 שמנת מתוקה + 1 אינסטנט פודינג וניל
למרוח על העוגה ולקשט באגוזים מגורדים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
