חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת שוקולד ואגוזים לפסח
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגת שוקולד ואגוזים לפסח
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
6 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים
2/3 כוס סוכר
125 מ"ל שמנת מתוקה (1/2 קופסה)
150 גרם חמאה
400 גרם שוקולד מריר איכותי
100 גרם שקדים טחונים או 80 גרם קמח מצה
לציפוי:
100 גרם שוקולד מריר
100 גרם שוקולד חלב
1 שמנת מתוקה
1/4 כוס אגוזי בונדוק קלויים וקצוצים בסכין
אופן ההכנה
מרתיחים בסיר את השמנת והחמאה.
מכבים את האש ומוסיפים את קוביות השוקולד.
ממיסים את השוקולד תוך כדי ערבוב ומוסיפים את השקדים (או את קמח המצה).
מקציפים את החלמונים עם 1/3 כוס סוכר לקצף בהיר ומקפלים לתוך תערובת השוקולד.
מקציפים חלבונים עם 1/3 כוס סוכר לקצף יציב ומקפלים לתוך התערובת.
מחממים תנור לחום 160 מעלות ואופים למשך 35 דקות. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתוכו עד קירור מוחלט.
כשהעוגה בתנור מכינים את הציפוי:
ממיסים בבן מארי (קערה מעל סיר עם מים רותחים) את שני סוגי השוקולד בסיר יחד עם השמנת המתוקה. מערבבים עד שהכול מתאחד. מניחים את העוגה הצוננת על רשת מעל מגש ויוצקים את הרוטב השוקולדי על העוגה. נותנים לשאריות הרוטב לטפטף ומפזרים את אגוזי הבונדוק הקלויים והשבורים מעל.
מגיש: MIRSO
מקור:
שתף את המתכון