הוראות הכנה
מרכיבים
6 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים
2/3 כוס סוכר
125 מ"ל שמנת מתוקה (1/2 קופסה)
150 גרם חמאה
400 גרם שוקולד מריר איכותי
100 גרם שקדים טחונים או 80 גרם קמח מצה
לציפוי:
100 גרם שוקולד מריר
100 גרם שוקולד חלב
1 שמנת מתוקה
1/4 כוס אגוזי בונדוק קלויים וקצוצים בסכין
אופן ההכנה
מרתיחים בסיר את השמנת והחמאה.
מכבים את האש ומוסיפים את קוביות השוקולד.
ממיסים את השוקולד תוך כדי ערבוב ומוסיפים את השקדים (או את קמח המצה).
מקציפים את החלמונים עם 1/3 כוס סוכר לקצף בהיר ומקפלים לתוך תערובת השוקולד.
מקציפים חלבונים עם 1/3 כוס סוכר לקצף יציב ומקפלים לתוך התערובת.
מחממים תנור לחום 160 מעלות ואופים למשך 35 דקות. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתוכו עד קירור מוחלט.
כשהעוגה בתנור מכינים את הציפוי:
ממיסים בבן מארי (קערה מעל סיר עם מים רותחים) את שני סוגי השוקולד בסיר יחד עם השמנת המתוקה. מערבבים עד שהכול מתאחד. מניחים את העוגה הצוננת על רשת מעל מגש ויוצקים את הרוטב השוקולדי על העוגה. נותנים לשאריות הרוטב לטפטף ומפזרים את אגוזי הבונדוק הקלויים והשבורים מעל.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
