הוראות הכנה
מרכיבים
3 חלבונים
2 כוסות סוכר ( 450 גרם) 1/4
לרוטב:
1 כוס פטל אדום קפוא או כל פרי יער אחר
1/3 כוס סוכר ( 65 גרם)
4 כפות לימון
2 כפות מים
למלית:
1 מכל ( 250 מ"ל) שמנת מתוקה
4 כפות סוכר
½ שקיק גלטין
¼ כוס ברנדי
לקישוט:
פירות אדומים (כגון תותים, דובדבנים, אוכמניות, פטל וכו)
אופן ההכנה
1.מחממים את התנור לחום נמוך ( 100°c). מרפדים תבנית אפייה
בנייר אפייה.
2. הבסיס: מקציפים את החלבונים במהירות גבוהה, עד שהקצף יציב
מאוד. מוסיפים מחצית מהסוכר ומקציפים במהירות גבוהה כדקה
נוספת. מוסיפים את שארית הסוכר ומקפלים בתוך הקצף בעזרת לקקן.
מעבירים את הקצף לשק זילוף ומזלפים על התבנית עיגולים שלמים
בקוטר 5 ס"מ, ברווחים של כ 4- ס"מ זה מזה. מזלפים בשולי כל עיגול
עוד שתי קומות של קצף, ליצירת דפנות גבוהות. אופים שעתיים וחצי
ומשהים לצינון בתנור מכובה. אפשר לשמור את הבסיסים בכלי אטום
במקום קריר ויבש, כשלושה שבועות.
3. הרוטב: שמים את כל המרכיבים בבלנדר או במעבד מזון ומעבדים כ 4-
דקות, עד שנוצר רסק אחיד. מסננים את הרסק לתוך קערה או כלי
אחסון ומצננים במקרר.
4. המלית: לקראת ההגשה מקציפים את השמנת עם הסוכר לקצפת יציבה,
אך רכה. מפזרים את הגלטין על הברנדי, בוחשים היטב ומחממים
במיקרוגל כחצי דקה, או עד שכל הגושים נעלמים. מוסיפים לקצפת תוך
כדי הקצפה במהירות בינונית, עד שהגלטין נבלע בקצפת.
5. ממלאים כל בסיס מרנג בכף מהקצפת ומגישים יחד עם הרוטב. מומלץ
לקשט בפירות אדומים טריים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
