הוראות הכנה
מרכיבים
½2 כוסות קמח לבן
2 כפות שמרים (גרגרים)
3 כפות שמן זית
1 כוס מים חמימים
½ כפית מלח
1 כפית סוכר
כ-250 גרם גבינה צהובה מגורדת
כ-½ קופסא רסק עגניות מהול במים עם מעט תבלין פיצה או אורגנו
2 תבניות של התנור מרופדות בנייר אפיה
אופן ההכנה
שמים את הקמח בקערה גדולה , מבליעים בתוכו את השמרים, מוסיפים שמן זית, סוכר, מלח
ומים חמימים בהדרגה. מעבדים לבצק נוח.
מניחים מכוסה במקום חמים להתפחה של שעה.
מעבירים ½ מכמות הבצק לכל מגש המרופד בנייר אפיה, מטפטפים מעט שמן זית ו"פותחים"
את הבצק לגודל והצורה הרצויה ומשאירים לנוח לחצי שעה לתפיחה נוספת.
בינתיים מחממים תנור לחום של 200°c.
יוצקים את רוטב העגבניות, מפוררים מעל את הגבינה הצהובה ואם רוצים שמים תוספות.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-½ שעה עד 40 דקות עד ששולי הפיצה מזהיבים.
בתhאבון!
מגיש:
מקור: אישי
שתף את המתכון
