הוראות הכנה
מרכיבים
300 ג"ר קמח כ 3 כוסות
200 ג"ר חמאה מומסת
1.5 כוסות סוכר
קמצוץ מלח
1 כפית תמצית וניל
10 תאנים יבשות דבלים חתוכות לרבעים
2 מקלות קינמון
2 כוסות רגילות חלב או חלב קוקוס
1 ביצה למריחה על העוגה
1 כוס יין לבן מתוק
אופן ההכנה
1. למחבת טפלון מכניסים את הדבלים עם מקלות הקינמון ותמצית הוניל מחממים כדקה
ומוסיפים את היין מביאים לרתיחה ומנמיכים להבה עד שהתאנים יתרככו מוציאים את
מקלות הקינמון ומניחים בצד .
2. בקערה או במיקסר מכניסים את הקמח, השמרים, החמאה, החלב, הסוכר והמלח
ומערבבים עד קבלת בצק גמיש אך לא דביק.
3. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
4. מוציאים את הבצק על משטח עבודה מקומח משטחים לגודל 25X20 ממלאים במרכזו את
התאנים ללא הרוטב ומקפלים מעל (לא חייב להיות מעוצב)
5. מעבירים את הגליל לתבנית אינגליש קייק ששומנה קלות
6. מכסים במגבת ומשהים לתפיחה של 30 דקות. מורחים בביצה ומעבירים זרזיף סירופ וניל
או מייפל.
7. מכניסים לתנור שחומם מראש ל 170 מעלות עד שמשחימה היטב כ 35 - 40 דקות
מגיש:
מקור: השף שגב משה
שתף את המתכון
