הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג צוואר כבש/טלה קצוץ ידני או טחון גס
150 ג"ר שומן כבש (אליה) קצוץ ידני או טחון גס
1 כפית סודה לשתיה
1 בצל גדול קצוץ דק
2 ביצים
½ כף פלפל שחור גרוס גס.
מלח לפי הטעם
(לטעם מזרחי ניתן להוסיף כמון וצרור פטרוזיליה קצוצה)
אופן ההכנה
1. קוצצים את הבשר והשומן לחתיכות קטנות כמו בשר טחון גס או טוחנים טחינה גסה
2. מוסיפים את הבצל הקצוץ והתבלינים ומקפלים פנימה
3. מוסיפים את הביצים ומקפלים
4. מעבירים לקערה מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה לפחות
5. מוציאים ומעצבים המבורגרים מכדור פינג פונג תחילה יוצרים מעין גליל עבה לוחצים מעט
והופכים להמבורגר מעוצב חשוב לנעוץ בוהן במרכזו עד מחצית הגובה כדי שיתבשל זהה
במרכז
6. מניחים על מחבת טפלון שנמרחה בשמן או מצלית או גריל 4 דקות לצד אין להפוך מס'
פעמים ולא לחוץ על ההמבורגרים כדי שהנוזלים לא יגרו החוצה
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
