הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים:
1 ק"ג קמח מנופה
1 קוביה או 1 שקית שמרית (50 גרם) או 2 כפות גדושות שמרים יבשים
½ שקית (25 גרם) משפר אפייה של שמרית
½2 כוסות (500 מ"ל) מים קרים (לחלבי מומלץ חלב)
½ כוס (125 גרם) דבש (או סילאן)
1 כפית מחוקה (15 גרם) מלח
½ כוס (100 מ"ל) שמן
2 ביצים
הברשה:
1 ביצה טרופה
לציפוי:
2-3 כפות דבש או סילאן
אופן ההכנה
* ממיסים את השמרים עם המים בקערת מערבל. מוסיפים את הקמח, משפר אפייה, הביצים, השמן, הדבש והמלח. מערבבים בעזרת וו הלישה במהירות נמוכה כ-4 דקות ולאחר מכן במהירות בינונית 6 דקות נוספות לקבלת בצק אחיד (הבצק צריך להיות קשה). מכסים את הבצק ומניחים בצד למנוחה כ-10-15 דקות בטמפרטורת החדר.
* מחלקים את הבצק ל-16 כדורים (כל כדור במשקל של כ-80 גרם).
* מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומסדרים 8 כדורי בצק בצורת כתר עם חלל באמצע כשהם צמודים האחד לשני. חוזרים באותו האופן עם 8 הכדורים הנותרים.
* מתפיחים בטמפרטורת החדר כשעה וחצי עד שהלחמניות מכפילות את נפחן.
* מחממים תנור ל-200°c. מברישים את הלחמניות בביצה הטרופה באופן אחיד ואופים בתנור כ-8 דקות עד לקבלת גוון זהוב. מנמיכים את החום ל-170°c וממשיכים לאפות כ-10-15 דקות עד לקבלת גוון חום זהוב.
* לציפוי : מוציאים מהתנור ומורחים בעזרת מברשת בדבש או בסילאן ומצננים.
מגיש:
מקור: אתר שמרית
שתף את המתכון
