חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


לחמניות דבש - בצורת כתר
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

2 כתרים (8 לחמניות בכל כתר) יפיפיים וטעימים במיוחד
לחמניות דבש - בצורת כתר
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

2 כתרים (8 לחמניות בכל כתר) יפיפיים וטעימים במיוחד
הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים:
1 ק"ג קמח מנופה
1 קוביה או 1 שקית שמרית (50 גרם) או 2 כפות גדושות שמרים יבשים
½ שקית (25 גרם) משפר אפייה של שמרית
½2 כוסות (500 מ"ל) מים קרים (לחלבי מומלץ חלב)
½ כוס (125 גרם) דבש (או סילאן)
1 כפית מחוקה (15 גרם) מלח
½ כוס (100 מ"ל) שמן
2 ביצים
הברשה:
1 ביצה טרופה
לציפוי:
2-3 כפות דבש או סילאן
אופן ההכנה
* ממיסים את השמרים עם המים בקערת מערבל. מוסיפים את הקמח, משפר אפייה, הביצים, השמן, הדבש והמלח. מערבבים בעזרת וו הלישה במהירות נמוכה כ-4 דקות ולאחר מכן במהירות בינונית 6 דקות נוספות לקבלת בצק אחיד (הבצק צריך להיות קשה). מכסים את הבצק ומניחים בצד למנוחה כ-10-15 דקות בטמפרטורת החדר.
* מחלקים את הבצק ל-16 כדורים (כל כדור במשקל של כ-80 גרם).
* מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומסדרים 8 כדורי בצק בצורת כתר עם חלל באמצע כשהם צמודים האחד לשני. חוזרים באותו האופן עם 8 הכדורים הנותרים.
* מתפיחים בטמפרטורת החדר כשעה וחצי עד שהלחמניות מכפילות את נפחן.
* מחממים תנור ל-200°c. מברישים את הלחמניות בביצה הטרופה באופן אחיד ואופים בתנור כ-8 דקות עד לקבלת גוון זהוב. מנמיכים את החום ל-170°c וממשיכים לאפות כ-10-15 דקות עד לקבלת גוון חום זהוב.
* לציפוי : מוציאים מהתנור ומורחים בעזרת מברשת בדבש או בסילאן ומצננים.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור: אתר שמרית
שתף את המתכון