הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים
(8 יח' בתבנית שקעים גדולים מסיליקון או טפלון):
לתפוחים בדבש:
100 גר' חמאה
¾ כוס דבש
2/3 כוס סוכר חום
2 תפוחים קטנים (בקוטר שתואם את תחתית השקעים), קלופים ופרוסים לפרוסות
בעובי 1 ס"מ
למאפינס:
1 כוס קמח תופח
1 כפית אבקת סודה לשתייה
¼ כפית מלח
2/3 כפית קנמון טחון
½ כפית ציפורן טחון
½ כפית ג'ינג'ר מיובש טחון
2/3 כוס סוכר
2 ביצים
2/3 כוס ריוויון כפית
אופן ההכנה
1. מחממים תנור לחום בינוני 180°c, משמנים את שקעי התבנית.
2. התפוחים: שמים כפית חמאה בכל אחד משמונת השקעים ויוצקים עליה כפית מהדבש
וכפית סוכר חום (שומרים בצד את שאר החמאה, הסוכר והדבש),
מניחים בשקעים 2-3 פרוסות תפוחים, זו מעל זו, כך שיחפפו זו לזו.
3. המאפינס: מערבבים בקערה את הקמח, אבקת הסודה, המלח, הקנמון, הציפורן
והג'ינג'ר.
4. שמים בקערת המערבל את הסוכר הלבן, הסוכר החום, החמאה והדבש הנותרים
ומערבלים כ- 3 דקות, לקרם בהיר.
5. מוסיפים את הביצים ומערבלים קצת, לקרם חלק. מוסיפים לקערת המערבל (הפועל
במהירת נמוכה), את תערובת הקמח ואת הריוויון לסירוגין.
6. מפסיקים את פעולת המערבל, מוסיפים תמצית וניל ומערבבים ידנית.
7. יוצקים את הבלילה לשקעים כך שתגיע עד 3/4 מגובהם.
8. אופים 15-20 דקות, עד שהעוגות מזהיבות וקיסם הננעץ במרכזן יוצא נקי.
9. מוציאים, מצננים קצת והופכים בזהירות על צלחת.
מגיש:
מקור: איילת הירשמן עורכת מגזין שף
שתף את המתכון
