הוראות הכנה
מרכיבים
225 גר חמאה רכה
¾ כוס סוכר (175 גר)
כפית תמצית וניל
קליפה מגוררת מלימון
4 ביצים
1/3 כוס קמח (50 גר)
כפית א. אפיה
1/3 כפית מלח
100 גר פיסטוקים טחונים
100 גר שקדים טחונים
לזיגוג:
מיץ וקליפה מלימון אחד
¼ כוס סוכר (50 גר)
½ כוס פיסטוקים שלמים (60 גר)
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל -180°c.
2. מקציפים חמאה עם סוכר, וניל וקליפת לימון במהירות בינונית עם וו שטוח עד שהתערובת תפוחה ובהירה.
3. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו ומקציפים היטב.
4. מנפים יחד לקערה קמח, אבקת אפיה ומלח. מוסיפים פיסטוקים ושקדים טחונים. מקפלים את התערובת לחמאה עד שהתערובת אחידה.
5. מעבירים לתבנית בקוטר 24 ס"מ משומנת עם נייר אפיה בתחתית.
6. אופים כ- 30 ד' ומצננים.
7. שמים חומרי זיגוג בסיר על להבה נמוכה ומבשלים עד שהסוכר נמס.
8. יוצקים על העוגה מעל לפסיטוקים השלמים ומצננים.
מגיש:
מקור: ריבה
שתף את המתכון
