חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת פיסטוקים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגת פיסטוקים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
225 גר חמאה רכה
¾ כוס סוכר (175 גר)
כפית תמצית וניל
קליפה מגוררת מלימון
4 ביצים
1/3 כוס קמח (50 גר)
כפית א. אפיה
1/3 כפית מלח
100 גר פיסטוקים טחונים
100 גר שקדים טחונים
לזיגוג:
מיץ וקליפה מלימון אחד
¼ כוס סוכר (50 גר)
½ כוס פיסטוקים שלמים (60 גר)
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל -180°c.
2. מקציפים חמאה עם סוכר, וניל וקליפת לימון במהירות בינונית עם וו שטוח עד שהתערובת תפוחה ובהירה.
3. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו ומקציפים היטב.
4. מנפים יחד לקערה קמח, אבקת אפיה ומלח. מוסיפים פיסטוקים ושקדים טחונים. מקפלים את התערובת לחמאה עד שהתערובת אחידה.
5. מעבירים לתבנית בקוטר 24 ס"מ משומנת עם נייר אפיה בתחתית.
6. אופים כ- 30 ד' ומצננים.
7. שמים חומרי זיגוג בסיר על להבה נמוכה ומבשלים עד שהסוכר נמס.
8. יוצקים על העוגה מעל לפסיטוקים השלמים ומצננים.
מגיש: ronidh
מקור: ריבה
שתף את המתכון