הוראות הכנה
מרכיבים
2 חבילות פסטה פנה של ברילה
20 מ"ל שמן זית
20 גר' חמאה
6 ראשי ארטישוק משומרים או קפואים
1 בצל גדול קצוץ דק
5 שיני שום קצוצות
מלח, פלפל שחור גרוס, צ'ילי גרוס, אורגאנו, מיץ מחצי לימון (אפשר יותר אם אוהבים, ואפשר ם לוותר)
2 מיכלי שמנת מתוקה (בגרסה הדיאטטית משתמשים בקופסאת גבינה קוטג' 5% ועוד קופסאת שמנת לבישול 15%)
60 גר גבינת פרמג'אן מגוררת
אופן ההכנה
מכינים את הפסטה על פי הוראות ההכה שעל הקופסא.
בזמן שהפסטה מתבשתל, מחממים מחבת רחבה וגדולה על אש בינונית גבוהה.
נותנים במחבת את השמן, החמאה ואת הנוזלים שבקופסאת הארטישוק (אם משתמשים בקפואים, מוסיפים שלושת רבעי כוס מים).
פורסים את לבבות הארטישטק לגודל של ביס, וכשתערובת הנוזלים שבמחבת רותחת, מוסיפים את הארטישוקים, הבצל, ושיני השום.
מבשלים עד לריכוך של הארטשוק תוך ערבוב, ומתבלים.
מסירים מהאש, ומוסיפים פנימה את השמנת (או את התחליפים הדיאטטיים), מחזירים לאש נמוכה עד הסמכה.
מוסיפים את הפסטה המבושלת ומקפיצים לערבוב.
מגישים ומשמינים מנחת.
מגיש:
מקור: אינטרנט+שיפצורים
שתף את המתכון
