חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פסטה בשמנת וארטישוק
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

את השילוב של שמנת ארטישוק ולימון טעמתי פעם ראשונה בטראטוריה ליד אגם קומו. שם המנה הכילה גם ביקון, אבל גם בלעדיה זה מצויין.
פסטה בשמנת וארטישוק
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

את השילוב של שמנת ארטישוק ולימון טעמתי פעם ראשונה בטראטוריה ליד אגם קומו. שם המנה הכילה גם ביקון, אבל גם בלעדיה זה מצויין.
הוראות הכנה
מרכיבים
2 חבילות פסטה פנה של ברילה
20 מ"ל שמן זית
20 גר' חמאה
6 ראשי ארטישוק משומרים או קפואים
1 בצל גדול קצוץ דק
5 שיני שום קצוצות
מלח, פלפל שחור גרוס, צ'ילי גרוס, אורגאנו, מיץ מחצי לימון (אפשר יותר אם אוהבים, ואפשר ם לוותר)
2 מיכלי שמנת מתוקה (בגרסה הדיאטטית משתמשים בקופסאת גבינה קוטג' 5% ועוד קופסאת שמנת לבישול 15%)
60 גר גבינת פרמג'אן מגוררת
אופן ההכנה
מכינים את הפסטה על פי הוראות ההכה שעל הקופסא.
בזמן שהפסטה מתבשתל, מחממים מחבת רחבה וגדולה על אש בינונית גבוהה.
נותנים במחבת את השמן, החמאה ואת הנוזלים שבקופסאת הארטישוק (אם משתמשים בקפואים, מוסיפים שלושת רבעי כוס מים).
פורסים את לבבות הארטישטק לגודל של ביס, וכשתערובת הנוזלים שבמחבת רותחת, מוסיפים את הארטישוקים, הבצל, ושיני השום.
מבשלים עד לריכוך של הארטשוק תוך ערבוב, ומתבלים.
מסירים מהאש, ומוסיפים פנימה את השמנת (או את התחליפים הדיאטטיים), מחזירים לאש נמוכה עד הסמכה.
מוסיפים את הפסטה המבושלת ומקפיצים לערבוב.
מגישים ומשמינים מנחת.
מגיש: גן-עדן
מקור: אינטרנט+שיפצורים
שתף את המתכון