הוראות הכנה
מרכיבים
ציוד
תבנית קפיצית 24 - משומנת קלות (אני מרססת מעט שמן)
ומרופדת בצדדים בפס נייר אפיה (או שקף) כדי שיהיה קל לשחרר להגשה.
לבסיס
200 גרם ביסקוויטים שוקולד פתי בר טחונים
2 כפות סוכר לבן
2 כפות סוכר חום
100 גרם חמאה מומסת
לשכבת העוגי גלידה
300 גרם פירות יער קפואים או טריים שיהיו מופשרים
גרידה מלימון אחד
1 פחית חלב מרוכז
4 כפות טריפל סאק - או כל ליקר מתקתק אחר
2 שמנת מתוקה (500 מל"ל) + 2 כפות א.סוכר
אופן ההכנה
1.לחמם תנור 170 מעלות
2.לערבב את פירורי העוגיות הטחונים עם סוכר חום ולבן והחמאה המומסת עד לאחידות
3.לרפד את תחתית התבנית בתערובת להדק היטב אפשר בעזרת תחתית של כוס
(תחתית של כוס יין היא הכי נוחה לשימוש).
4.לאפות 10 דקות לצנן לפחות 1/2 שעה ,יוצאת תחתית קראנצ`ית מדהימה בטעמה
הקרמלי ממליצה לשימוש בעוד מתכונים הזקוקים לבסיס טעים.
לשכבת העוגלידה
5.לטחון את חומרי העוגי גלידה ללא השמנת המתוקה עד לקבלת מחית חלקה .
6.בקערת המערבל להקציף שמנת מתוקה במהירות בינונית עד לקצפת רכה .
להוסיף לקערת הקצפת את מחית הפירות לערבב בקלילות עד אחידות.
7.לשפוך את הבלילה הקרמית על בסיס העוגיות ,לנענע קלות עד ליישור .
8.להקפיא לפחות 4 שעות (עדיף להכין יום לפני ולהשאיר לילה במקפיא),שעה לפחות לפני
ההגשה להוריד לריכוך למקרר.
9.לפני ההגשה לשחרר את טבעת התבנית להסיר את פס נייר האפיה ולהגיש את העוגה
כשהיא מעט התרככה .
מגיש:
מקור: BEAUTY האחת https://www.tapuz.co.il/blog/userblog.asp?foldername=shonlysweets
שתף את המתכון
