למייקל סמית שתי תכניות בערוץ האוכל. אני שפוטה של המתכונים הפשוטים שלו. המתכון אמנם לא כשר, אבל אפשר להכשיר אותו אם משתמשים בבשר בקר , לא מוסיפים פרמזן ומחליפים את החלב במים... brהוא מגיש את הקציות על ספגטי, אבל אפשר על אורז, קינואה, פתיתים, ניוקי, פירה, וכל דבר שמתחשק.
|
|
|
|
למייקל סמית שתי תכניות בערוץ האוכל. אני שפוטה של המתכונים הפשוטים שלו. המתכון אמנם לא כשר, אבל אפשר להכשיר אותו אם משתמשים בבשר בקר , לא מוסיפים פרמזן ומחליפים את החלב במים... brהוא מגיש את הקציות על ספגטי, אבל אפשר על אורז, קינואה, פתיתים, ניוקי, פירה, וכל דבר שמתחשק.
|
הוראות הכנה
מרכיבים
1/2 כוס פירורי לחם
1/2 כוס חלב
1/2 קילו בשר טחון (הכי טוב יוצא מתערובת של לבן ובקר)
1 בצל מגורר
2 שיני שום
1 חלמון
זר קטן של פטרוזיליה - קצוץ דק
1/2 כוס פרמזן מגורר
מלח ופלפל לפי הטעם
קורט אגוז מוסקט
שמן זית
2 כוסות של רוטב עגבניות שהכנו מבעוד מועד - מטגנים בצל ושתי שיני שום קצוצות, מוסיפים קופסאת רסק קטנה וקופסאת קוביות עגבניות, כוס וחצי מים, אורגנו ופלפל שחור, ומביאים לרתיחה)
אופן ההכנה
בקערית קטנה מערבבים את פירורי הלחם עם החלב עד לספיגה מלאה.
בקערה גדולה מערבבים את הבשר, עם הבצל, השום, והחלמון. מוסיפים את הפרמזן, פירורי הלחם, האגוז מוסקט והפטרוזיליה. ממליחים ומפלפלים, ויוצרים קציצות גדולות.
במחבת כבדה (סוטאג') יוצקים שמן זית כדי כיסוי התחתית. מחממים ומטגנים את הקציצות בסבלנות מכל הצדדים.
אם השתמשנו בהרבה שמן - מנקזים חלק החוצה.
מוסיפים את רוטב העגבניות, מביאים לרתיחה, ומבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות.
מגיש:
מקור: מייקל סמית
שתף את המתכון
