חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוף צלוי על מצע אורז בתנור
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עסיסי ומענג
עוף צלוי על מצע אורז בתנור
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עסיסי ומענג
הוראות הכנה
מרכיבים
למרינדה:
ראש שום שלם מקולף
1/4 כוס שמן זית
3 כפות גריל עוף או פפריקה מתוקה
2 כפות סילאן או דבש
מעט פפריקה חריפה
כף רוטב סויה קוקימן
כף רוטב צ'יל
,כמון
2 קורטים של קינמון
כף אבקת מרק בצל או פטריות
פלפל שחור ומעט מלח.
לעוף ולתוספות:
תבנית חד פעמית בינונית ועמוקה או פיירקס דומה.
8-10 חלקי עוף רצוי כרעיים וירכיים
1/2 2 כוסות אורז מבושל בהרבה מים 10 דקות ומסונן
4 תפוחי אדמה מקולפים וחצויים מבושלים למחצה
3 גזרים חתוכים לפרוסות
2 בטטות מקולפות חצויות
להכין בצד 3 כוסות מים רותחים+כפית כורכום+כף מרק עוף
אופן ההכנה
המרינדה: מערבבים את כל המרכיבים ויוצקים לתבנית עמוקה
את חלקי העופות מכניסים למרינדה לתבנית ומעסים היטב
מחממים תנור לחום 200 מעלות לצליית העוף במשך 20 דקות. אחרי 10 דקות הופכים את העוף.
כשהעוף צלוי מוציאים אותו לצלחת.
מסדרים בתחתית התבנית את כל הירקות ומעליהם את האורז.
מסדרים את העופות מעל האורז ויוצקים את 3 כוסות הנוזלים
עוטפים בניר כסף ובודקים שאטום. מנקבים 3 חורים בניר ליציאת אדים ואופים שעה וחצי.
מסירים ניר משחימים 10 דקות ומגישים.
"טיפים"
1.מניחים על נייר הכסף לפני האפייה 2 בצלים שלמים בקליפה משוחים בטיפונת שמן זית ועטופים בניר כסף
2. במידה ואחרי האפיה נשארים מים בתבנית מעלים את הטמפרטורה ומאיידים את הנוזלים.
מגיש: גן-עדן
מקור: פירגה
שתף את המתכון