חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת נאפוליאון מיל פיי של קרן קדוש מ"קפה קדוש"
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מנת קינוח קלאסית אולטימטיבית
עוגת נאפוליאון מיל פיי של קרן קדוש מ"קפה קדוש"
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מנת קינוח קלאסית אולטימטיבית
הוראות הכנה
מרכיבים
מצרכים ל 5 מנות אישיות:
1/2 קילו בצק עלים מחמאה
לקרם פטיסייר
1/2 ליטר חלב
מקל וניל חצוי לאורכו
50 קורנפלור
4 חלמונים
140 סוכר
220 מ"ל שמנת מתוקה
אבקת סוכר לקישוט
אופן ההכנה
הכנת קרם פטיסייר:
1.ממיסים את הקורנפלור במעט חלב, מוסיפים חלמונים וסוכר,וטורפים לתערובת אחידה.
2.מחממים על האש את יתרת החלב ומקל הוניל (יש לרוקן את תרמילי הוניל לתוך החלב, אך להשאיר את המקל)
3.כשהחלב רותח מוסיפים שליש עד מחצית ממנו לתערובת החלמונים וטורפים היטב עד שהסוכר נמס.
4.יוצקים את כל התערובת לחלב הרותח שנשאר ומערבבים נמרצות תוך כדי בישול. לאחר הסמכת המסה, יש להמשיך ולבשל אותה תוך כדי ערבוב למשך 2 דקות.
5. מסירים את המסה מהאש ומעבירים לכלי נקי.
6.מניחים על הקרם עצמו ניילון נצמד ומכניסים למקרר לכשעה.
7.מקציפים שמנת מתוקה ומקפלים לקרם פטיסייר לאחר שקורר היטב.
שלב שני- הכנת בצק העלים:
1. מרדדים את בצק העלים לעובי 3 מ"מ ומעבירים לתבנית מרופדת בניר אפיה.
2. קורצים 15 עיגולים בקוטר 9 ס"מ ומשאירים את השאריות מסביב.
3. מניחים מעל הבצק נייר אפיה נוסף ומעליו מגש (או משקולת אחרת כמו חומוס שעועית, אורז) נוסף כך שהבצק לא יתנפח.
4. אופים את הבצק בחום של 200 מעלות כ 10 דקות, הופכים ואופים עוד 20 דקות ב 180 מעלות.
5. מצננים היטב.
6. מפוררים את השאריות שמסביב לעיגולים.
שלב שלישי- הרכבת המנה:
1.מניחים בצלחת עיגול של בצק עלים,מעליו שמים קרם פטיסייר, מניחים מעל עלה נוסף של בצק עלים עליו שיכבה שניה של קרם ועליו עלה נוסף של בצק עלים.
2.מורחים מסביב למנה קרם פטיסייר ומדביקים את פירורי בצק העלים . מפזרים מעל אבקת סוכר.
*** לשדרוג המנה אפשר להוסיף מעל לכל שכבת קרם פטיסייר תותים או פירות יער.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון