הוראות הכנה
מרכיבים
3 כרעיים מחולקות ל-2
¼ כוס שמן
1 בצל גדול פרוס דק
2 שיני שום חתוכות גס
250 גרם פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים
150 גרם שעועית ירוקה (אפשר גם קפואה)
1 קופסא של עגבניות משומרות
100 גרם רסק עגבניות
½ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור גרוס
5-6 עלי ריחן קצוצים דק
½ כפית גרגרי חרדל
½ כפית אבקת קארי תאילנדי
2 עלי דפנה
½ כוס יין לבן
אופן ההכנה
מחממים את השמן בסיר כבד בעל מכסה. משחימים את נתחי העוף מכל הכיוונים ומוציאים מהסיר. מוסיפים לסיר את הבצל והשום עד שהבצל נהיה שקוף. מחזירים את העוף לסיר ומוסיפים גם את הפטריות. בכלי נפרד מערבבים יחד את רסק העגבניות עם העגבניות המשומרות, הריחן, גרגרי החרדל, אבקת הקארי, המלח, הפלפל ועלי הדפנה. יוצקים את התערובת על העוף, מוסיפים את השעועית ומבשלים, עם מכסה, על אש קטנה למשך כחצי שעה. מסירים את המכסה ומוסיפים את היין לבישול של כרבע שעה נוספת ללא מכסה. לפני ההגשה מסירים את עלי הדפנה ואת השמן העודף.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
