הוראות הכנה
מרכיבים
פוקאצ'ות
חומרים ל-15 כיכרות:
1 ק"ג קמח
1/2 כף סוכר
30 גרם שמרים טריים
1/2 כף מלח
800 מ"ל מים
שמן זית למריחה
מעט מלח ים גס
אופן ההכנה
לשים היטב את כל החומרים, חוץ משמן זית ומלח כ-10 דקות. מניחים את הבצק בצד, מכסים במגבת ומתפיחים שעתיים.
אם יש לבני שמוט: מחלקים את הבצק ל-15 כדורים. מרדדים כל כדור במערוך לעלה עגול ומותחים אותו לאורך לצורה אליפטית. מניחים את הכיכרות על הלבנים.
אם אין לבנים: משטחים את הבצק בתבנית אפייה גדולה משומנת במעט שמן זית ומתפיחים 10 דקות.
אופים 10-7 דקות, עד לקבלת גוון שחום, ומוציאים. אם אופים כיכרות: מושחים אותן בשמן זית ומפזרים עליהן מעט מלח ים. אם אופים בתבנית אפייה: מורחים את המאפה בשמן זית, חותכים לריבועים ומפזרים מעט מלח גס על כל אחד.
מגיש:
מקור: רפאל https://raphaeltlv.co.il/archive/category/recipies/first/
שתף את המתכון
