הוראות הכנה
מרכיבים
למרנג:
5 חלבונים
2 כוסות סוכר
תמצית וניל או שקית סוכר וניל
למוס שוקולד:
1 מיכל שמנת מתוקה
150 גרם שוקולד חלב
5 חלמונים
כף חמאה
1/2 כוס חלב
3 כפות אינסטנט פודינג או קורנפלור
תבנית עגולה מס 26
אופן ההכנה
אופן הכנת המרנג: מקציפים היטב את החלבונים, מוסיפים סוכר בהדרגה
מעבירים לתבנית משומנת ואופים בחום של 180 מעלות כ-20 דקות עד שמזהיב
מוציאים מהתנור ומצננים (הקצף נופל מעט אל דאגה)
אופן הכנת המוס שוקולד: בסיר כפול ממיסים את השוקולד עם המרגרינה, מצננים
ובוחשים לתוכה את חלמוני הביצים, שומרים בצד.
מקציפים במהירות גבוהה את השמנת, מוסיפים בהדרגה - 1/2 כוס חלב, אינסטנט פודינג
ואז מזרזפים באיטיות את תערובת השוקולד.
את המוס שוקולד יוצקים מעל שכבת המרנג שבתבנית ושולחים למקרר ללילה.
טיפ: אפשר להשאיר כ-2 כפות מתערובת השוקולד לפני שמוסיפים לשמנת כדי לקשט
את המוס המוכן.
בתאבון
מגיש:
מקור: חברה + שינויים שלי
שתף את המתכון
