הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק
330 ג"ר קמח (1/3 חבילה)
12 חלמונים (מהחלבונים ניתן לעשות חביתיות קטנות)
50 מ"ל מים כ ½ כוס
קמצוץ מלח
למילוי
450 ג"ר גבינת ריקוטה
1 כפית מחית פטריות קמהין (ניתן להחליף במחית פיטריות פורטבלו)
1 חלמון
מעט שמן קמהין (ניתן להחליף במעט שמן זית)
150 ג"ר פרמזן מגורר
קמצוץ פלפל שחור גרוס עבה
קמצוץ מלח
לרוטב
1 כף גדושה חמאה
10 פיטריות פורטבלו קצוצות גס
2 שיני שום כתושות
½ כוס ציר ירקות (או 1/2 כוס מרק ירקות)
קמצוץ מלח
קמצוץ פלפל שחור גרוס עבה
אופן ההכנה
לבצק
1. מערבבים את כל חומרי הבצק בקערה ולשים כ 7 דקות עד קבלת בצק חלק מצפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לכשעתיים
2.חותכים 1/3 מהבצק על משטח מקורר ופותחים לעלה בעובי 2 ס"מ וחוצים אותו במרכזו
למילוי:
בקערה מערבבים היטב את כל חומרי המילוי
ליצירת הרביולי
מניחים על קרש עבודה חצי עיגול בצק ויוצקים עם כף כף מילוי תוך שמירת מרחק של 3 ס"מ
מימילוי למילוי
לוקחים את החצי שני ומכסים את החצי הראשון עם המילוי מהדקים את החלק העליון עם טבעת או בעזרת ספל וחורצים עיגולי רביולי לוודא שהם נסגרו היטב
בסיר עם מים רותחים ומעט מלח מכניסים את הרביולי לכ 2 דקות או עד שצפים
לרוטב
1. במחבת טפלון ממיסים את החמאה ומוסיפים את השום המלח הפלפל ופיטריות הפורטבלו ל כ 2 דקות מקפיצים כמהה, מוסיפים את ציר הירקות ומבשלים כ 3 דקות מוסיפים את כיסוני הרביולי ומצמצמים רוטב
מעבירים לצלחת הגשה ואוכלים
מגיש:
מקור: גיא אברמוביץ
שתף את המתכון
