הרבה אנשים, בעיקר ילדים, אוהבים את הפיצה התעשייתית כמו של פיצרייה. כן זאת פיצה טעימה אין וויכוח, על הבריאות של המרכיבים יש מקום לוויכוח. brוהיום נלמד להכין פיצה ביתית עם נגיעה של "הטעם של בחוץ". brפיצה קלה להכנה, דקה, טעימה לכל חיך ובלי יותר מידי סיבוכים. brאני אישית נוהג להכין אותה מרובעת ולחלק את זה לשתי פיצות אישיות אך בהחלט אפשר גם עגולה גדולה. brיש פה הבטחה להצלחה והרבה שבחים. br br br
|
|
|
|
הרבה אנשים, בעיקר ילדים, אוהבים את הפיצה התעשייתית כמו של פיצרייה. כן זאת פיצה טעימה אין וויכוח, על הבריאות של המרכיבים יש מקום לוויכוח. brוהיום נלמד להכין פיצה ביתית עם נגיעה של "הטעם של בחוץ". brפיצה קלה להכנה, דקה, טעימה לכל חיך ובלי יותר מידי סיבוכים. brאני אישית נוהג להכין אותה מרובעת ולחלק את זה לשתי פיצות אישיות אך בהחלט אפשר גם עגולה גדולה. brיש פה הבטחה להצלחה והרבה שבחים. br br br
|
הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
5 כוסות קמח
כף של שמרים יבשים
כף שמן זית
כפית סוכר
כפית מלח (רדודה)
¾ כוס מים פושרים
לרוטב:
1 בצל קצוץ
4 שיני שום כתוש
2 עגבניות
½ כפית מלח
150 גרם רסק עגבניות
כף בזיליקום יבש
½ כוס מים פושרים
אופן ההכנה
בצק:
שמים 5 כוסות קמח מנופה לתוך קערה גדולה ומוסיפים את השמרים. מערבבים קלות את הקמח עם השמרים ויוצרים גומה באמצע הקערה.
לגומה מוסיפים את שאר החומרים: סוכר, מלח, שמן זית ומים פושרים בהדרגה ומערבבים את כל החומרים עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק (אם יוצא דביק כמובן להוסיף עוד קמח) לשים את הבצק כ-5 דקות. מכסים את הקערה במגבת לחה ונותנים לבצק לתפוח כשעה ובינתיים מכינים את הרוטב.
לרוטב:
מחממים מעט שמן במחבת בינונית ומחכים כדקה.
קוצצים את הבצל דק דק (רצוי במעבד מזון) ולאחר מכן מעבירים למחבת ומטגנים עד להזהבה.
קוצצים 2 עגבניות (אבל שוב גם פה רצוי במעבד מזון, מנסיון) ולאחר שהבצל הזהיב מעבירים את העגבניות למחבת נותנים עירבוב קל . אחרי כן מוסיפים רסק עגבניות וכותשים את שיני השום ישירות למחבת. לאחר מכן מוסיפים את הבזיליקום, את המלח ואת המים ושוב נותנים עירבוב קל, מנמיכים את האש ומבשלים כ-10 דק'.
מחממים את התנור לטמפרטורה של 200°c.
בינתיים מרדדים את הבצק
*טיפ חשוב: לרדד דק דק את הבצק ולעשות חורים בעזרת מזלג (פרט לקצוות) כך שהוא לא יתפח ואת הקצוות יש למרוח במעט שמן לקבלת קצוות פריכים.
מכניסים את הבצק לתנור מראש למשך 3-5 דק' וכך הוא יוצא הרבה יותר מוצלח. לאחר מכן מוציאים אותו מהתנור מוסיפים את הרוטב והגבינה ותוספות מכל פרי דמיונכם על הפיצה, מכניסים שוב לתנור ואופים במשך כ-¼ שעה.
בקרוב תצורף גם תמונה.
בתיאבון.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
