הלימונצ'לו של סילביה brהלימונים עכשיו בשיאם צהובים ויפים, מתפקעים מעסיס אחרי הגשמים. brוכשיש לימונים ? עושים ליקר לימונצ'לו. כמה דקות של הכנה הופכות לרושם גדול ולחברים brמאושרים ומבושמים. brבהכנה משתמשים בקליפות הפרי בלבד ולכן מומלץ לבחור לימונים שלא רוססו בחומרי brהדברה ? לימונים אורגנים או כאלו שנקטפו מהעץ בחצר. מומלץ להכין ממש עכשיו brכדי שהלימונצ'לו יהיה מוכן הישר לחגיגות שבועות. brהמתכון הנ"ל עתיק יומין ומקורו בסלרנו שבדרום איטליה ותודה לסילביה שהסכימה brלחשוף את הסוד למעננו.
|
|
|
|
הלימונצ'לו של סילביה brהלימונים עכשיו בשיאם צהובים ויפים, מתפקעים מעסיס אחרי הגשמים. brוכשיש לימונים ? עושים ליקר לימונצ'לו. כמה דקות של הכנה הופכות לרושם גדול ולחברים brמאושרים ומבושמים. brבהכנה משתמשים בקליפות הפרי בלבד ולכן מומלץ לבחור לימונים שלא רוססו בחומרי brהדברה ? לימונים אורגנים או כאלו שנקטפו מהעץ בחצר. מומלץ להכין ממש עכשיו brכדי שהלימונצ'לו יהיה מוכן הישר לחגיגות שבועות. brהמתכון הנ"ל עתיק יומין ומקורו בסלרנו שבדרום איטליה ותודה לסילביה שהסכימה brלחשוף את הסוד למעננו.
|
הוראות הכנה
מרכיבים
5 לימונים צהובים גדולים
בקבוק אלכהול 95% ? ניתן לרכוש בכל סופר מרקט (תמצאו אותו במדף התחתון באזור של המשקאות האלכוהולים)
ליטר מים
חצי ק"ג סוכר
סבלנות
אופן ההכנה
בעזרת קולפן של ירקות, מקלפים את הקליפה הצהובה של הלימונים. הקליפות צריכות להיות דקות ולהכיל את החלק הצהוב בלבד.
משרים את הקליפות באלכהול, בכלי סגור למשך 24 שעות.
מכינים סירופ: שמים בסיר את הסוכר והמים ומחממים על אש נמוכה עד להמסה מלאה של הסוכר.
לאחר 24 שעות: מסננים את האלכהול מקליפות הלימונים (את הקליפות זורקים). את האלכוהול שהפך בינתיים לצהוב, מערבבים עם הסירופ.
בעזרת משפך, מוזגים לבקבוקים נקיים ומאפסנים במקום חשוך וקריר למשך חודש ימים.
עבר חודש? הלימונצ'לו מוכן! אפשר להזמין חברים.
מומלץ להגיש קפוא בסיום ארוחת פסטה דשנה בכוס ליקר או בשוט.
מגיש:
מקור: פסטה דל קזה https://pastadellacasa.com/recipes/1571
שתף את המתכון
