הוראות הכנה
מרכיבים
1 עוף שלם במשקל 1.8-2 ק"ג
1 חציל גדול חתוך לקוביות
1 קישוא חתוך לקוביות
1 בצל חתוך לקוביות
100 גרם פטריות שמפיניון פרוסות
מעט מלח ופלפל
2 תפוחי אדמה גדולים קלופים ופרוסים לטבעות
3 כפות שמן זית
½ כפית פפריקה מתוקה
¼ כפית פפריקה חריפה
¼ כפית מלח
¼ כפית גרגרי חרדל
¼ כפית פלפל שחור
¼ כפית אבקת מרק עוף
1 כפית מיץ לימון
½ כפית רוזמרין יבש
¼ כוס שמן קנולה לטיגון
אופן ההכנה
במחבת מחממים את שמן הקנולה. מטגנים את החצילים עם הבצל והקישואים עד שהבצל מזהיב. מוסיפים את הפטריות לעוד שתי דקות ומסירים מהאש. מפזרים מעל מעט מלח ופלפל ומערבבים. מצננים.
ממלאים את העוף בתערובת החצילים. מסדרים את תפוחי האדמה על תבנית פיירקס. מניחים את העוף מעל תפוחי האדמה. מערבבים את יתר החומרים למסה אחידה. מורחים את העוף במסה הזאת ואת השאריות יוצקים על תפוחי האדמה בתבנית.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך כ-40 עד 45 דקות. מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
