הוראות הכנה
מרכיבים
כרעים לפי מספר הסועדים (+ 3 לפחות נוספים )
1 בצל יבש גדול פרוס לחצי עגול דק
3-4 עגבניות אדומות ובשלות פרוסות לרבע עגול דק
1 ראש שום שלם עם הקליפה
1-2 ענפים של רוזמרין טרי (אפשר יבש 2 כפות )
2 כפות פפריקה מתוקה גרוסה עבה
1 כף פלפל שחור גרוס עבה
1 כף מלח גרוס עבה
4-5 כפות שמן זית או קנולה
4-5 תפו"א מקולפים חתוכים לפלחים ארוכים
1-2 כוס מים עד כיסוי התפו"א
תבנית חד פעמים מלבנית או מרובעת שנכנסת לתנור
אופן ההכנה
לנקות היטב את הכרעיים ולהניח בתבנית יחד עם התפו"א, להניח באמצע את ראש השום שלם
להוסיף את הבצל והעגבניות בתפזורת על חלקי העוף
לערבב את כל התבלינים חוץ מהרוזמרין עם השמן והמים ולפזר על העוף
להניח את ענפי הרוזמרין על העוף או לפזר רוזמרין יבש
להכניס לתנור שחומם מראש על חום של 200 למשך שעה עד שהעוף מוכן ותפו"א עשוי
להגיש עם אורז לבן.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
