הוראות הכנה
מרכיבים
600 גר חזה עוף בחתיכה אחת (לא משוטח ופתוח לשניצל)
1/2 כוס דבש או סילאן
1/4 כוס חומץ תפוחים או הדרים
2 כוסות מיץ תפוזים סחוט טרי
1 כפית גדושה, פפריקה מתוקה
1 פלפל שחור גרוס עבה
1/2 כפית אבקת שום
1/2 כפית מלח
אופן ההכנה
1. בסיר מערבבים את כל חומרי המישרה והציפוי ומבשלים ומצמצמים ל 1/3 (בערך 5-7 דקות) לצנן היטב במקרר.
2. להוציא את העוף מהמקרר ולצרוב קלות על מחבת פסים ולמרוח במברשת את העוף בגלזורת הדבש-תפוזים. לצנן שוב, ולחזור על מריחת הגלזורה עוד פעמיים עם צינון כך שתיווצר שכבת גלזורה מתקתקה.
3. להניח את רשת התנור על תבנית שתקלוט את הנוזלים. למזוג מים לתוך התבנית. כך שהשומנים והנוזלים שיגרו מהעוף לא ישרפו ויגרמו לעשן בתנור. בנוסף, האדים יעזרו לשמור על לחות העוף עצמו.
4. לאפות את העוף בחום 160 מעלות במשך 10-12 דקות.
5. לפרוס למנות אישיות להגיש מיד עם מנת רוטב נדיבה .
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
