הוראות הכנה
מרכיבים
מוס השוקולד :
4 כפיות נס קפה שאוהבים
2 כף מים
340 גרם שוקולד מריר 60% קצוץ גס
60 גרם חמאה
1/2 כוס שמנת חמוצה
4 שמנת מתוקה (1 ליטר)
פרלין:
100 ג"ר אגוזי לוז שלמים קלויים ומומלחים (כאלה שמנשנשים מול הטלוויזיה)
1 כוס סוכר
מעט מים על פי הצורך
אופן ההכנה
הכנת המוס:
1. ממיסים נס קפה במים החמים .
2. בסיר בינוני שמים את הקפה המומס ,שוקולד ,חמאה ושמנת חמוצה .
מבשלים מעל אש נמוכה עד שהכל מומס אחיד וחלק ,תוך כדי ערבוב תמידי.
3. מסירים מהאש ומניחים לצינון ומערבבים מדי פעם .
4. מקציפים שמנת מתוקה ומקפלים פנימה את בלילת השוקולד .
הכנת הפרלין:
1. על משטח עבודה משטחים נייר אפייה משומן היטב ומפזרים עליו את אגוזי הלוז בצורה די צפופה .
2.ניגשים להכנת הקרמל :
במחבת מעט עמוקה שמים סוכר ,שופכים מעל הסוכר מים עד שרואים כי נספגו בכל הסוכר .
מניחים את המחבת מעל אש בינונית ומחכים עד שהמים מתאדים והסוכר הופך לקרמל זהוב
מורידים מהאש ושופכים מיד מעל אגוזי הלוז ומשתדלים שכולים יכוסו, אך לא נורא אם כמה רק נוגעים בקרמל .משאירים לצינון לפחות חצי שעה את פלטת הפרלין .
3.אחרי שהתקרר שוברים את הפרלין ומכניסים למעבד מזון לטחינה גסה בפולסים
בניית המנה
1. מעבירים מחצית מהפרלין לקערת המוס ומקפלים פנימה בעדינות
2. מעבירים את המוס לכלי הגשה אישיים
3. מכסים בניילון נצמד ומעבירים ל 3 שעות קירור במקרר
4. לפני ההגשה מפזרים כמות נדיבה של פרלין מעל
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
