חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מוס שוקולד קפה עם פרלין
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

המוס האולטימטיבי
מוס שוקולד קפה עם פרלין
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

המוס האולטימטיבי
הוראות הכנה
מרכיבים
מוס השוקולד :
4 כפיות נס קפה שאוהבים
2 כף מים
340 גרם שוקולד מריר 60% קצוץ גס
60 גרם חמאה
1/2 כוס שמנת חמוצה
4 שמנת מתוקה (1 ליטר)
פרלין:
100 ג"ר אגוזי לוז שלמים קלויים ומומלחים (כאלה שמנשנשים מול הטלוויזיה)
1 כוס סוכר
מעט מים על פי הצורך
אופן ההכנה
הכנת המוס:
1. ממיסים נס קפה במים החמים .
2. בסיר בינוני שמים את הקפה המומס ,שוקולד ,חמאה ושמנת חמוצה .
מבשלים מעל אש נמוכה עד שהכל מומס אחיד וחלק ,תוך כדי ערבוב תמידי.
3. מסירים מהאש ומניחים לצינון ומערבבים מדי פעם .
4. מקציפים שמנת מתוקה ומקפלים פנימה את בלילת השוקולד .
הכנת הפרלין:
1. על משטח עבודה משטחים נייר אפייה משומן היטב ומפזרים עליו את אגוזי הלוז בצורה די צפופה .
2.ניגשים להכנת הקרמל :
במחבת מעט עמוקה שמים סוכר ,שופכים מעל הסוכר מים עד שרואים כי נספגו בכל הסוכר .
מניחים את המחבת מעל אש בינונית ומחכים עד שהמים מתאדים והסוכר הופך לקרמל זהוב
מורידים מהאש ושופכים מיד מעל אגוזי הלוז ומשתדלים שכולים יכוסו, אך לא נורא אם כמה רק נוגעים בקרמל .משאירים לצינון לפחות חצי שעה את פלטת הפרלין .
3.אחרי שהתקרר שוברים את הפרלין ומכניסים למעבד מזון לטחינה גסה בפולסים
בניית המנה
1. מעבירים מחצית מהפרלין לקערת המוס ומקפלים פנימה בעדינות
2. מעבירים את המוס לכלי הגשה אישיים
3. מכסים בניילון נצמד ומעבירים ל 3 שעות קירור במקרר
4. לפני ההגשה מפזרים כמות נדיבה של פרלין מעל
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון