הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג שר בקר טחון
2 בצלים בינוניים חתוכים לטבעות דקות
4 שיני שום כתושות
1 עגבנייה בינונית חתוכה לקוביות קטנות
1 כוס מים
5 כפות שמן זית
עלי לזניה
3 קופסאות רסק עגבניות טבעי
מלח
פלפל שחור
גבעול עלי בזיליקום
3-4 כדורי מוצרלה
אופן ההכנה
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
במחבת מטגנים את הבצל בשמן הזית עד שהוא מזהיב.
מוסיפים את בשר הבקר המלח והפלפל ומטגנים עד שהוא משנה גוון. מוסיפים את רסק העגבניות, השום הכתוש, העגבניות וכוס המים ומבשלים עוד 5 דקות (אם נראה יותר מידי סמיך להוסיף עוד מים).
משמנים תבנית מלבנית ומסדרים שכבה של עלי לזניה לא מבושלים.
מוסיפים בשכבות לפי הסדר: שליש מתבשיל הבשר, עלי לזניה, שליש מתבשיל
הבשר, עלי לזניה, שליש מתבשיל הבשר.
עוטפים בנייר כסף, מכניסים לתנור ואופים כ- 45 דקות.
כ-5 דקות לפני הסוף להסיר את נייר הכסף, לוודא עם סכין שהלזניה מוכנה והעלים רכים, ואז לקרוע את כדורי המוצרלה ולפזר אותם על הלזניה ליצירת ההקרמה מעל. את עלי הבזיליקום לפזר מעל המוצרלה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
