הוראות הכנה
מרכיבים
1 חבילה של גלילי קנלוני
גבינת קשקבל מגוררת
למילוי:
1 ק"ג בשר בקר טחון
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
1 שן שום טחונה
לרוטב:
2 קופסאות רוטב עגבניות
4 כפות שמן זית
2 בצל קצוץ דק
2 כוסות מים
3 שיני שום כתושות
3 עגבניות בינוניות קצוצות דק
10 עלי בזיליקום קצוצים
אופן ההכנה
הכנת המנה:
במחבת עם שמן הזית מטגנים את הבקר יחד עם התבלינים על אש בינונית עד שהבקר משנה את צבעו ושמים בצד.
במחבת נפרדת מטגנים את הבצל בשמן הזית עד שמזהיב ואז מוסיפים את העגבניות, יחד עם רבע כוס מים מכסים ונותנים לעגבניות להתרכך.
מוסיפים את השום, רסק העגבניות, עלי הבזיליקום ושארית המים ומבשלים עוד כ-3 דקות עד שהרוטב מסמיך טיפה.
הרכבת המנה:
ממלאים את הגלילים של הקנלוני בבשר המטוגן (לוודא שהבשר דחוס היטב אחרת הקנלוני יצא שטוח) ומניחים על תבנית פיירקס משומנת או לחלופין סיליקון.
מעל מוזגים את הרוטב, מכסים בנייר אלומיניום, ומכניסים לתנור למשך 25 דקות בחום של 180 מעלות.
לאחר מכן מסירים את הרדיד מפזרים מעל גבינת קשקבל מגוררת ואופים עוד כ-5 ל-10 דקות עד שהגבינה מזהיבה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
