הוראות הכנה
מרכיבים
500 גרם פטוצ'ני או טליאטלה (רצוי פסטה עם ביצים)
לרוטב:
1/3 כוס שמן זית
2-3 שיני שום פרוסות
30 גרם פטריות פורצ'ני מיובשות, מושרות ב-1/2 כוס מים חמים
1 סלסילה פטריות שמפניון פרוסות דק
מלח ופלפל שחור טחון טרי
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
להגשה: 50 גרם גבינת פרמזן מגוררת
אופן ההכנה
1) מחממים קלות מחבת עם שמן זית ושום, מבלי שהשום ייחרך.
2) סוחטים את הפורצ'יני (שומרים את מי ההשריה) , קוצצים ומוסיפים למחבת, מוסיפים
פטריות שמפניון, ממליחים ומפלפלים. מפזרים פטרוזיליה, מנמיכים את האש, מכסים
ומבשלים כרבע שעה.
3) במקביל מבשלים את הפסטה , לפי הוראות היצרן.
4) מעבירים מחצית מתערובת הפטריות לבלנדר, מוסיפים את מי ההשריה של הפורצי'ני
(בזהירות, בלי החול ששקע) ומרסקים לרוטב חלק . אם הרוטב סמיך מדי, מוסיפים
מעט ממי הבישול של הפסטה.
5) מחזירים את הרוטב למחבת עם הפטריות , מחממים במשך דקה ומוסיפים את
הפסטה. מוסיפים פרמזן, מערבבים ומגישים מיד.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
