חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוף בלימון שלהשף חנוך בר-שלום
Votes: 1
דירוג: 5
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ראיתי את השף מכין את המתכון בטלויזיה, וידעתי שאני חייבת להכין אותו. brהעוף יוצא טעים ועסיסי במיוחד. כלום עבודה. br
עוף בלימון שלהשף חנוך בר-שלום
Votes: 1
דירוג: 5
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ראיתי את השף מכין את המתכון בטלויזיה, וידעתי שאני חייבת להכין אותו. brהעוף יוצא טעים ועסיסי במיוחד. כלום עבודה. br
הוראות הכנה
מרכיבים
5 כרעי עוף
למחית:
1 כוס מיץ לימון טרי
8 שיני שום כתוש
2 פלפלים ירוקים חריפים (ללא עורקים לבנים וגרעינים)
½ כוס שמן זית
3 כפות פטרוזיליה קצוצות (לא הכרחי)
מלח
פלפל
למרינדה לעוף:
מיץ מחצי לימון
2 כפות שמן זית
גבעול רוזמרין או זעתר
מלח פלפל
אופן ההכנה
1. מערבבים את חומרי המרינדה ומשהים את העופות במרינדה למשך הלילה. אני השרתי 24 שעות.
2. לוקחים נייר אפייה גדול או שניים קטנים. מניחים את נייר האפייה על תבנית חסינת חום, כך שהשוליים ייצאו מעט מהתבנית. מניחים מעל את העופות עם המרינדה. מקפלים ואוספים את שולי נייר הפרגמנט ומהדקים את הקפלים (אפשר עם מהדק סיכות) כך שהנייר ייצור כעין "קערית". מכסים בריבוע נוסף של נייר אפייה.
3. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 190 מעלות למשך שעה ועשרים דקות. מסירים את נייר הפרגמנט העליון וממשיכם לצלות למשך 20 דקות נוספות או עד שהמעטפת שחומה לגמרי.
4. מרסקים את כל חומרי המחית למחית חלקה.
5. ההגשה: מגישים על פיתה עירקית קלוייה לצד עלי ארגולה שטופים. מוציאים את העוף מהתבנית, חוצים לשניים או יותר, מניחים את הארגולה על הפיתה מניחים מעל את העוף ויוצקים את הרוטב.
מגיש: גן-עדן
מקור:
שתף את המתכון