הוראות הכנה
מרכיבים
5 כרעי עוף
למחית:
1 כוס מיץ לימון טרי
8 שיני שום כתוש
2 פלפלים ירוקים חריפים (ללא עורקים לבנים וגרעינים)
½ כוס שמן זית
3 כפות פטרוזיליה קצוצות (לא הכרחי)
מלח
פלפל
למרינדה לעוף:
מיץ מחצי לימון
2 כפות שמן זית
גבעול רוזמרין או זעתר
מלח פלפל
אופן ההכנה
1. מערבבים את חומרי המרינדה ומשהים את העופות במרינדה למשך הלילה. אני השרתי 24 שעות.
2. לוקחים נייר אפייה גדול או שניים קטנים. מניחים את נייר האפייה על תבנית חסינת חום, כך שהשוליים ייצאו מעט מהתבנית. מניחים מעל את העופות עם המרינדה. מקפלים ואוספים את שולי נייר הפרגמנט ומהדקים את הקפלים (אפשר עם מהדק סיכות) כך שהנייר ייצור כעין "קערית". מכסים בריבוע נוסף של נייר אפייה.
3. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 190 מעלות למשך שעה ועשרים דקות. מסירים את נייר הפרגמנט העליון וממשיכם לצלות למשך 20 דקות נוספות או עד שהמעטפת שחומה לגמרי.
4. מרסקים את כל חומרי המחית למחית חלקה.
5. ההגשה: מגישים על פיתה עירקית קלוייה לצד עלי ארגולה שטופים. מוציאים את העוף מהתבנית, חוצים לשניים או יותר, מניחים את הארגולה על הפיתה מניחים מעל את העוף ויוצקים את הרוטב.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
