הוראות הכנה
מרכיבים
חבילת דפי לזניה (אני מעדיפה את של וילי פוד)
בצל בינוני קצוץ
2 קופסאות קטנות של רסק עגבניות
1 כוס מים
שמנת מתוקה לבישול (או שלא)
1 גביע גבינת קוטג'
1 גביע גבינה לבנה 5%
כ-150-200 גרם גבינה צהובה ו/או פרמזן מגורדות.
ביצה
תבלין פיצה, או אורגנו מיובש
מלח, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
הרוטב האדום:
מטגנים במעט שמן את הבצל הקצוץ, עד שישחים קצת.
מוסיפים למחבת את רסק העגבניות, המים, מלח, פלפל שחור גרוס, תבלין הפיצה/אורגנו וחצי ממיכל השמנת המתוקה.
מביאים לרתיחה ומכבים. מניחים בצד.
הרוטב הלבן:
בקערה מערבבים יחד את הקוטג', גבינה לבנה, חופן גדוש מהגבינות המגורדות, ביצה, מלח, פלפל שחור גרוס והחצי הנותר מהשמנת המתוקה.
מסדרים בתבנית מלבנית:
שופכים לתוך התבנית חצי מהרוטב האדום
מעל מסדרים דפי לזניה (לא מבושלים)
מעליהם שופכים מחצית מהרוטב הלבן
ושוב מסדרים דפי לזניה
מעליהם מתחילים בסדרה נוספת של רוטב אדום - עלי לזניה - רוטב לבן.
מעל הרוטב הלבן מפזרים את הגבינות המגורדות ומעליהן תבלין פיצה/אורגנו.
מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני לכ-30-40 דקות, עד שהגבינה הצהובה משחימה קצת.
*מי שרוצה יכול לשדרג את הלזניה בתוספות כפרי דמיונו... אצלנו אוהבים אותה 'נטורל'.
ב ת י א ב ו ן !
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
