הוראות הכנה
מרכיבים
לכיכר הבשר:
1 ק"ג בשר טחון
1 סלסילת פטריות פורטבלו קטנות, טריות ומוצקות - חתוכות לקוביות קטנות
1 בצל גדול, קצוץ דק
4 שיני שום קצוצות דק
2 פרוסות לחם שהושרו במים ונסחטו היטב
100 גר' אגוזי מלך קצוצים דק
1 צרור פטרוזיליה קצוצה דק
מלח, פלפל שחור גרוס
שקית א. אפיה
2 ביצים
1/2 כפית שבבי צ'ילי
לציפוי תפ"א
7 תפ"א דזירה, לא קלופים, פרוסים לפרוסות הכי דקות שאפשר (במנדולינה)
4 כפות שמן זית
מלח, פלפל שחור גרוס
2 כפות עלי טימין טריים
10-12 עלי מרווה שלמים
נייר אפיה
אופן ההכנה
1. מכינים מישרה מכל החומרים של ציפוי תפוחי האדמה, ומשרים את הפרוסות.
2. מערבבים את כל החומרים של הבשר, ויוצרים שתי כיכרות ממסה, ומכניסים למקרר לשעה לפחות.
הערה - את כל התוספות לבשר ערבבתי וקצצתי במעבד מזון לפירורים גדולים. לא קצצתי כלום ידנית. אם עובדים נכון - יוצא נפלא.
3. על נייר אפייה ששומן בשמ"ז קלות, יוצרים שטיח רעפים מפרוסות תפ"א.
מניחים כיכר אחת בקצה, ומגלגלים כמו סושי, עד שהכיכר עטופה בשטיח.
כך גם עם הכיכר השניה.
4. מניחים את הרולדה הזו בתבנית עם נייר אפיה.אופים ב-200 מעלות עד שתפוחי האדמה שחומים בקצוות.
תענוג. הגשתי עם סלט עלים, גויאבות ואגוזים, ברוטב בלסמי וסילאן.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
