חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קציצות הבקר המושלמות בתנור
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קציצות הן תמיד בסך הכל די טעימות. בפרט אם מטגנים אותן וזוללים ישר מהמחבת brהרבה שנים המרתי את הטיגון באפיה בתנור. שכבת שמן זית דקה על ניר אפיה בתבנית וזילוף עדין או שימוש במרסס שמן מעל, עושים את העבודה. brהמעבר לתנור מצריך זהירות עם הקציצות שלא תצאנה מחד לא מספיק מוכנות מצד שני לא יבשות מדי.. לכן עדיף להתחיל לבדוק מוכנות לפי הטעם כבר אחרי 40 דקות אפיה. כל אחד והתנור שלנו brועוצמת הטורבו או החום וכו'. brאיכשהו השילוב להלן הוליד קציצות מושלמות. ומצאתי את עצמי באחת בלילה במוצש אחרי שכולם או נסעו לדירות שלהם או הלכו לישון, לשתף אתכם וגם כדי שישמר עבורי לשימוש חוזר. br
קציצות הבקר המושלמות בתנור
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קציצות הן תמיד בסך הכל די טעימות. בפרט אם מטגנים אותן וזוללים ישר מהמחבת brהרבה שנים המרתי את הטיגון באפיה בתנור. שכבת שמן זית דקה על ניר אפיה בתבנית וזילוף עדין או שימוש במרסס שמן מעל, עושים את העבודה. brהמעבר לתנור מצריך זהירות עם הקציצות שלא תצאנה מחד לא מספיק מוכנות מצד שני לא יבשות מדי.. לכן עדיף להתחיל לבדוק מוכנות לפי הטעם כבר אחרי 40 דקות אפיה. כל אחד והתנור שלנו brועוצמת הטורבו או החום וכו'. brאיכשהו השילוב להלן הוליד קציצות מושלמות. ומצאתי את עצמי באחת בלילה במוצש אחרי שכולם או נסעו לדירות שלהם או הלכו לישון, לשתף אתכם וגם כדי שישמר עבורי לשימוש חוזר. br
הוראות הכנה
מרכיבים
1.5 קילו בשר צלע עגל טרי טחון פעם אחת. (אני מניח שאפשר לשדרג עם בשר באיכות עוד יותר טובה אבל צלע עגל טרי עשה את העבודה
לבקש מהקצב (גם בסופר) לא לטחון את מה שנראה כמו שמן נטו נטו.
שקית קטנה 200 גרם פירורי לחם מלא לא מתובלנים
רבע אגד נענע - עלים בלבד- קצוצים היטב
אגד שלם פטרוזיליה - קצוץ היטב.
שלוש כרשות קטנות או שתיים בינונייות חלק לבן בלבד- קצוץ היטב
8 שיני שום גדולים- קצוצים היטב (טעם השום ניכר מאד בתוצר הסופי- עניין של טעם, אני מניח שאפשר חצי כמות ועדיין יצא טוב)
3 ביצים בינוניות שלמות
כפית - כפית ורבע שטוחים מלח - תלוי במידת מליחות הבשר.
כפית שטוחה פלפל שחור גרוס טרי
כפית שטוחה ראס אל חנות
כפית וחצי שטוחות סוכר
קופסה קטנה של עגבניות מרוסקות או רסק עגבניות בתוספת שלושת רבעי כוס מים. אפשר קטשופ במקום.
אפשר להוסיף פפריקה חריפה או סומק לתיבלון למי שאוהב חריף או יותר חמצמץ. אני לא הוספתי...
אופן ההכנה
קוצצים הכרשה השום הפטרזוליה נענע במעבד מזון או בלנדר יד. כמובן שאפשר גם ידני.
מערבבים את כל החומרים עם הבשר אחרי ששהה מחוץ למקרר כשעה. לשים עד שכל הירק והתבלינים הביצים מיץ העגבניות פירורי הלחם המלא ..הכל. יש לי הרגשה שהסוד בלישה. העיסה אמורה להיות לא יבשה מדי ולא נוזלית מדי. אם נותנים לה לנוח קל יותר לעבוד איתה אחרי נניח חצי שעה ( אני לא חיכיתי)
שתי תבניות לערך מכסים בניר אפיה. מורחים את הניר בשכבת זמן זית דקה. מכינים קציצות די עבות בקוטר של פתח כוס קפה זכוכית של פעם...יותר קטן מהמבורגר, עבה כמוהו. אם מעדיפים קציצות קטנות הייתי בודק מוכנות לפני הזמן המומלץ במתכון בפרט אם הקציצות דקות.
מסדרים בתבנית אחת ליד השניה. מזלפים או מרססים בשמן זית בכמות מרוסנת. אין כל צורך להציף בשמן.
(אני מניח שגם שמן אחר יצלח, אני משתמש בשמן זית)
תנור בחום 180 מעלות למשך 50-60 דקות (אני משתמש בטורבו). לא מכוסות! עד שהן שחומות מבחוץ ועשויות לפי טעמכם בפנים. אבל לא יבשות לגמרי. אין דם ניגר מהן אבל מעט לחות עדיין מצויה שם.
איכשהו השילוב הזה יצא מצוין.
בתאבון.
החברה' זללו ששי שבת ומה שנשאר ארזו איתם. ( יצאו כ 30 קציצות...אם אני משחזר נכונה את הסידור בתבניות.
מגיש: MAAmateurCook
מקור:
שתף את המתכון