הוראות הכנה
מרכיבים
תערובת הבשר
1 קג בשר בקר טחון
1 פלפל אדם - לחתוך לחתיכות קטנות [ רצוי לקלות את הפלפלים ולהוריד את הקליפה - לא חובה]
1 פלפל ירוק כהה - כנ"ל
צרור עלי בזיליקום - לקצוץ עד דק
צרור עלי כוסברה - לקצוץ עד דק
קופסא של עגבניות קלופות וחתוכות[מי שרוצה יכול להשתמש בעגבניות טריות אך מקולפות
3-4 יחידות]
פלפל חריף - לחתוך לחתיכות קטנות [ הכמות לפי יכולת עמידה בחריפות. אני משתמשת בפלפל אדום אחד.]
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
כורכום - 1/2 כפית
רסק עגבניות - בין 2 עד 3 כפות גדושות [גם כאן ניתן להגדיל לפי הטעם]
כף גדושה של סוכר חום [ניתן להשתמש גם בסוכר לבן במקום או בעלי סטיביה לנזהרים מסוכר.
עלי סטיביה ניתן להשיג בכל חנות טבע]
2 בצלים יבשים חתוכים וקצוצים
3 עד 5 שיני שום מרוסקים או מגורדים בפומפיה קטנה
מים לפי הצורך
שמן זית לצורך טיגון
תערובת הגבינה
1/2 קג גבינת טוב טעם או טבורוג
גביע שמנת לבשול
שמנת חמוצה
4 ביצים
כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה חריפה
מלח לפי הטעם
שאר המוצרים
עלי לזניה
250ג' גבינות קשקבל ופרמזן [במקור של המתכון משתמשים בגבינה צהובה אך לדעתי, גבינות אלה
מתאימות יותר לעמוד מול התפריט העשיר של הלזניה]
אופן ההכנה
לחמם כמה כפות של שמן זית
לפזר את הבצל הקצוץ והשום לכמה דקות [ לא לתת לזה להישרף]
לפזר מיד את עיסת הבשר הטחון ולתת לו להיצרב מכל הצדדים
לשפוך לתוך העיסה הלוהטת את הפלפלים החתוכים כולל הפלפלת החריפה
אחרי זה באות ברוב כבוד העגבניות הקצוצות, הרסק
והעלים הירוקים - בוא נגיד שתחכו כמה דקות אחרי העגבניות
והמנצחים על התזמורת - התבלינים ועל תשכחו את הסוכר
אם בא לכם ניתן להוסיף גם מעט לימון
לתוך כל התערובת הזו צריך להוסיף מים במידה כזו שעדיין הבשר יבצבץ מתוך הרוטב הנהדר הזה.
לבדוק ולשפר את התבול במידה ויש צורך.
לקחת תבנית עמוקה ומרובעת . אני משתמשת בתבנית מנירוסטה גדולה.
לשמן את התבנית עם שמן זית
לפזר את העלים
לשפוך את כל תוכן התערובת על העלים
לכסות בשכבה נוספת את התערובת
לערבב את כל החומרים של הגבינה ולפזר מעל שכבת עלי הלזניה
לפזר עוד שכבת עלי לזניה מעל תערובת הגבינה
כשאני מתעצלת אני קונה צנצנת של רוטב לפסטה וזורקת על השכבה האחרונה של עלי הלזניה.
עוד שתי אפשרויות:
1. במידה ועוד לא התעיפתם קחו כמה עגבניות , קלפו אותם ,זרקו פנימה כמה עלי בזיליקום
פפריקה חריפה קצת מלח ופזרו על העלים.
2. ניתן גם לקחת קופסא של עגבניות מרוסקות ולשלב אותן עם הרכיבים שהזכרתי למעלה,
ופזרו על העלים.
ועכשיו לשלב הסופי
לגרד את גבינות הפרמזן והקשקבל[כמויות שוות] ולפזר על רוטב העגבניות.
לכסות את כל זה בניר כסף ולשים בתנור בחום של עד 200 מעלות צלסיום - בין 40 עד 50 דקות.
אני מציעה לכוון את הסטופר לחצי שעה ולבדוק כמויות הנוזלים.
מאד חשוב שכל הזמן התערובת תהיה ברוטב.
במידה ונראה לכם שהמאפה נראה לכם יבש, הוסיפו 1/2 כוס מים מסביב לתבנית.
ב-5 דקות האחרונות של האפיה , תורידו את ניר הכסף ותנו לגבינות קצת להשתזף.
בתאבון
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
