הוראות הכנה
מרכיבים
בצק ניוקי בסיסי
החומרים:
6 תפוחי אדמה גדולים
כוס אחת קמח לבן
2 כפות שמן זית
1 כפית מלח
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
1. קולפים את תפוחי האדמה ומבשלים אותם עד שהם מתרככים.
(ניתן במיקרו מנוקבים במזלג על קליפתם ל 8 דקות שוטפים ומקלפים)
מסננים את המים ומניחים להתקרר.
2. מועכים את תפוחי האדמה בכף מעץ. מוסיפים את שמן הזית והמלח.
כאשר נוצרה מחית ללא גושים, מוסיפים לאט את הקמח עד שנוצר בצק רך.
מניחים את הבצק בצד כשעה.
3. תולשים חתיכות קטנות מן הבצק ויוצרים מהן אצבעות באורך של כ-2 ס"מ.
4. מבשלים את הניוקי במים רותחים. עד שהם צפים.
מגישים עם רוטבי שמנת, כמו גורגונזולה, או שמנת וחלמונים, או שמנת וקליפת לימון.
אפשר גם עם רוטבי עגבניות ללא תכולה.
לקבלת גוון ירקרק מדהים להוסיף לבצק רוטב פסטו.
לקבלת גוון אדמדם של הניוקי ניתן להוסיף 2 כפיות פפריקה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
