חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


חלת דבש
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

חלת דבש
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
6 כוסות קמח לחם לבן (840 גרם)
½ 1 כפיות מלח
4 כפיות שמרים יבשים (או 35 גרם שמרים טריים)
2 ביצים שלמות טרופות
1/3 כוס דבש נוזלי (120 גרם)
½ כוס שמן קנולה (125 מ"ל)
¼ 1 כוס מים (300 מ"ל)
לזיגוג: 2 כפות דבש נוזלי מעורבב עם 1 כף מים רותחים
אופן ההכנה
1. מנפים את הקמח לקערה גדולה, מוסיפים את המלח ומערבבים.
2. מוסיפים את השמרים היבשים ומערבבים (אם משתמשים בשמרים טריים, ממיסים אותם בנפרד בחצי כוס מהמים עם כפית מהדבש ומשהים לתסיסה כ-10 דקות. לאחר מכן מוסיפים אותם לשאר החומרים ויוצרים בצק).
3. יוצרים גומה בקמח ויוצקים לתוכה את הביצים, הדבש והשמן. מוסיפים את המים ומערבבים בכף לבצק אחיד (אפשר לערבב במיקסר ואחר כך ללוש בקרס לישה, 8 דקות במהירות איטית).
4. לשים את הבצק על משטח חלק במשך 10 דקות, עד שהוא נעשה גמיש ורך מאוד. הבצק מעט דביק באופיו, אבל אין צורך להוסיף קמח וגם לא לקמח את המשטח.
5. מגלגלים את הבצק בקערה משומנת קלות, מכסים בניילון נצמד ומשהים לתפיחה עד שהבצק יכפיל את נפחו, כשעה וחצי.
6. מוציאים את הבצק אל משטח רחב ידיים, למשל שולחן רחב ופנוי. לשים מעט להוצאת ה"אוויר" ומחלקים את הבצק ל-4 יחידות שוות.
7. לשים מעט כל חלק, כך שלא יישאר "אוויר" בבצק. מגלגלים כל חלק לגליל אחיד בעוביו באורך כ-40 ס"מ. מניחים את הגלילים המוכנים בצד, ומכסים במגבת.
8. לוקחים את הגליל שהוכן ראשון ומגלגלים אותו עוד, עד שיתארך לאורך כ-80-90 ס"מ.
9. מחברים את ארבעת הגלילים המוארכים בקצה אחד שלהם בצורת צלב, וקולעים לצמה על פי הצילומים המצורפים. חוזרים על הקליעה המתוארת מספר פעמים, עד שהחבלים קלועים עד הסוף לצמה ארוכה מאוד.
10. מעבירים את הצמה בזהירות אל תבנית אפייה שטוחה ומסדרים אותה, בצורת עיגול בקוטר גדול ככל האפשר, ללא מתיחה, ומצמידים את שני הקצוות בצורה מסודרת זה לזה, לסגירת המעגל.
11. מכסים את החלה בניילון ומשהים לתפיחה עד הכפלת הנפח, כ-50-60 דקות.
12. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש לחום בינוני 180°, מרססים קצת מים על דפנותיו וסוגרים את דלת התנור. אופים כ-50 דקות עד שהחלה משחימה.
13. מוציאים את החלה אל רשת צינון, ומברישים אותה בעודה חמה בזיגוג הדבש. לקישוט אפשר לזרות מעט סוכר גבישי.
מגיש: יעל_מאפים
מקור:
שתף את המתכון