הוראות הכנה
מרכיבים
1/2 ק"ג קמח לבן
2 כפות שמרים נמסים
1/4 כוס שמן
1 1/2 - 2 כוסות מיים פושרים
2כפות סוכר 1כף מלח
למילוי
1/2 ק"ג חומוס שהושרה לילה במים ומבושל
2בצלים בגודל בינוני קצוצים
(ניתן להשתמש בחומוס גרגרים בקופסאת שימורים)
(2קופסאות)
כמון
מלח
פלפל
פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה
הבצק
מנפים את הקמח ומוסיפים את המלח הסוכר והשמרים מערבבים מעט ויצרים גומה במרכז מוסיפם את השמן ואת המים להוסיף בהדרגה וללוש עד לקבלת בצק אחיד
נותנים לבצק לתפוח כשעה לערך ובניתיים מכינם את המלית
המילוי
לאדות את הבצל ב2 כפות שמן
לאחר שהבצל מקבל שקיפות וצבע זהוב יש להוסיף את גרגירי החומוס המבושל (ללא המים)
ולהמשיך לאדות להוסיף תבלינם לפי הטעם מלח, פלפל,כמון פפריקה חריפה ,פפריקה מתוקה
שכל התערובת קיבלה את הטעמים יש לטחון את המילויי
אפשריות טחינת המילויי
1 עם הבלנדר סטיק ישר בתוך הסיר
2במעבד מזון
3 במטחנת בשר
לאחר שהמילויי מוכן יש לקמח משטח נקי ןלחק את הבצק לכמה חלקים (פשוט יותר קל לרדד גוש קטן של בצק מאשר גדול)
לרדד את הבצק לעלה דק ןלקרוץ ממנו עיגולים למלא כל עיגול בצק במלית שהכנו לקפל את הבצק על המילויי לחצי ולהדק היטב .
יש לטגן בשמן עמוק וחם להוציא מהשמן בקבלת צבע זהוב
להגיש חם או קר טעים בכל מצב
בתאבון
(ניתן להחליף את נמילויי לפי טעמכם בשר ,גבינה ,ועוד)
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון