חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת דובדבנים הפוכה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגה שקל מאוד להכינה אך טעימה מאוד ויפיפיה גם לארוח
עוגת דובדבנים הפוכה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגה שקל מאוד להכינה אך טעימה מאוד ויפיפיה גם לארוח
הוראות הכנה
מרכיבים
המצרכים:
לבצק:
275 גר' חמאה רכה
250 גר' אבקת סוכר
4 ביצים
250 גר' קמח תופח
לדובדבנים:
500 גר' דובדבנים טריים מגולענים במידה ולא בעונה -
ניתן להשתמש בדובדבנים משומרים.
1 כוס סוכר
1 כף דבש
2 כפות ברנדי
30 גר' חמאה
1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
הכנת הבצק:
שמים את החמאה ואבקת הסוכר בקערת המיקסר ומקציפים עד שהתערובת תפוחה וקטיפתית למראה. מוסיפים את הביצים, אחת אחת עד שהן נבלעות בתערובת. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים לתערובת אחידה וחלקה. מקררים כחצי שעה.
הכנת הדובדבנים:
שמים את כל החומרים במחבת רחבה ומבשלים על להבה גבוהה כחמש דקות. מסננים היטב (ושומרים את נוזלי הסינון, כרוטב לעוגה).
שמים את הדובדבנים בתחתית של כלי אפיה עגול (פיירקס או כל כלי חסין חום אחר) בקוטר של 24 ס"מ. מוסיפים כחצי כוס מנוזלי הסינון. דוחסים ומהדקים מעט את הדובדבנים לתחתית הכלי ומקררים היטב במקרר למשך שעה.
מורחים עם כף רטובה את הבצק על הדובדבנים לשכבה אחידה. שכבת הבצק צריכה להיות בעובי של כ-3-4 ס"מ.
אופים בחום של 180 מעלות במשך כ-30 -25 דקות עד שהבצק יציב לגמרי.
מוציאים מהתנור ומחכים כעשר דקות. הפכים את העוגה על צלחת הגשה.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון