חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגה שהיא גם ממתק- משהו משהו
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגה מעולה, מתאימה לראש השנה ולאירועים מיוחדים, brלאוהבי האגוזים והמתוקים.
עוגה שהיא גם ממתק- משהו משהו
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגה מעולה, מתאימה לראש השנה ולאירועים מיוחדים, brלאוהבי האגוזים והמתוקים.
הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
1/2 1 כוסות קמח מנופה
1/2 1 כפות סוכר
קורט מלח
150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1/2 1 כפות מי קרח
למלית:
2/3 כוס סוכר חום בהיר
100 גרם חמאה
1/3 כוס דבש
2 כפות סוכר רגיל
1/3 שמנת מתוקה
1/2 כפית ליקר תפוזים
1/2 כפית ליקר אייריש קרים
1/2 2 כוסות אגוזי מלך או לוז או פקאן
תבנית פאי מתפרקת
אופן ההכנה
הבצק: לשים את הבצק עד לקבלת פירורים קטנים (רצוי במעבד מזון)
על משטח מקומח, לשים אותו קלות, מעצבים לכדור, משטחים לעיגול, עוטפים בניילון נצמד, ומקררים במקרר כחצי שעה.
על משטח מקומח מררדים מהבצק עלה, מרפדים תבנית פאי, מחוררים במזלג, ומניחים במקפיא ל-15 דקות.
מכסים את הבצר בנייר אפייה ומניחים מעליו שעועית יבשה, אופים כ-30 דקות.
מצננים.
מלית:
במחבת רחבה וכבדה שמים את הסוכר החום, החמאה, הדבש והסוכר הרגיל.
מערבבים מעל לאש בינונית עד שהחמאה נמסה.
מביאים לרתיחה ומערבבים למשך 2 דקות.
מסירים מהאש, לאט ובזהירות מוסיפים שמנת מתוקה, ליקר ואגוזים.
מצננים 5 דקות.
יוצקים את המלית לתוך הבצק האפוי, שמים את התבנית מעל תבנית שטוחה וגדולה
אופים כ-30 דקות או עד שהמלית מעובה והיא מבעבעת וצבעה כהה יותר.
מצננים, משחררים את הפאי, בוזקים אבקת סוכר, מגישים עם גלידת וניל.
מגיש: אתי ממן
מקור:
שתף את המתכון