חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


לחמניות פסח עולמיות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לחמניות פסח עולמיות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
2 כוסות מים
150 מ"ל שמן =10 כפות(אני מעדיפה שמן זית אבל מי שלא אוהב את הטעם שישתמש בשמן אחר כי הטעם מורגש)
2 כפיות מחוקות קימל טחון
2 כפיות מחוקות מלח
1/2 כפית מחוקה פלפל שחור
200 ג"ר קמח מצה
6 ביצים
נייר אפיה
כפפות ניילון חד פעמיות
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-200 מעלות
בסיר בינוני מרתיחים מים+שמן+תבלינים. כשרותח מכפבים את האש ומוסיפים בבת אחת את קמח המצה ובוחשים חזק. לתוך זה מוסיפים מיד את הביצים בבת אחת ובוחשים ללא הפסקה עד שזה אחיד למראה.
מרפדים תבנית תנור בנייר אפיה.
עוטים את כפפות הניילון ובעזרת כף מרימים גוש מהתערובת בגודל לחמניית ביס. בידיים יוצרים צורת כדור.-זהירות זה חם!
מניחים על תבנית האפיה במרווחים של 2 ס"מ בין הלחמניות.
אופים 3/4 שעה בתנור ומגישים חם.
* אני מכינה את הלחמניות בדרך כלל לפיקניקים וכו´ בפסח. הצורה המועדפת היא צורת לחמניה מאורכת שניתן למלא אחר כך (גם פחות התעסקות עם התערובת החמה)
מגיש: goddess
מקור: אודטה
שתף את המתכון