הוראות הכנה
מרכיבים
שוטפים פטריות שמפיניון שלמות טריות (!) ומסננים.
מכינים 3 קערות (כמו לשניצל):
1)כוס קמח לבן
2)2 ביצים טרופות
3)1 כוס פירורי לחם עם 1/2 כוס שומשום (לא חובה שומשום).
אופן ההכנה
מכניסים לקערה ראשונה עם הקמח (ואפילו לתוך שקית עם קמח) את הפטריות ומערבבים אותן בקמח (כל פעם כמות קטנה של פטריות) כך שתכוסנה מכל הכיוונים.
מעבירים לקערת הביצים וטובלים כל פטריה כך שתכוסה בביצה.
מכניסים לקערה אחרונה (ושוב - אפשר בשקית, להכניס, לסגור ולנענע) של קמח ושומשום ומצפים את הפטריות.
מכינים שמן לטיגון עמוק (בסיר קטן) וכשהשמן חם (לא שרוף!) מורידים את האש לבינונית-נמוכה ומכניסים את הפטריות בכמויות קטנות. משך הטיגון קצר מאד (דקה -שתיים) ותלוי בחום השמן אז להכין ביד כף מסננת (כזו עם חורים/חריצים) כדי שמייד כשרואים שהציפוי מזהיב מוציאים לצלחת ומספיגים בניירות סופגים.
הפטריות יוצאות מאד עסיסיות מבפנים וזה תענוג.
לאכול כמה דקות לאחר הטיגון ולא לשמור.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
