הוראות הכנה
מרכיבים
1/4 כוס שמן זית
4 שיני שום קצוצות
1 בצל קצוץ דק
2 גבעולי סלרי קצוצים
800 גרם עגבניות משומרות מרוסקות
מלח, פלפל שחור טחון טרי, סוכר
1/4 כוס עלי ריחן קצוצים
1 מכל שמנת לבישול 15% מסדרת השף הלבן
אופן ההכנה
1. מחממים במחבת, רצוי כבדה , את השמן מוסיפים שום, בצל וסלרי ומטגנים 5 דקות. מוסיפים את העגבניות מתבלים במלח, פלפל וסוכר ומביאים לרתיחה.
2. מבשלים על אש נמוכה מאוד כ- 40 דקות, מערבבים מדי פעם מוסיפים את הריחן ומסירים מהאש, מצננים מעט. מעבירים את הרוטב למעבד מזון ומעבדים לרוטב חלק, מחזירים את הרוטב למחבת.
3. מוסיפים את השמנת. מבשלים על סף רתיחה עד שהרוטב מסמיך, טועמים ומשפרים תיבול.
מגיש:
מקור: השף הלבן
שתף את המתכון
