הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג קמח נטול גלוטן (להשיג בכל סופרמרקט)
4 ביצים
1 שקית שמרית (50 ג"ר)
רבע כוס שמן זית
2 כפיות מלח
כפית משפר אפיה
3 כוסות מים פושרים עד חמימים
אופן ההכנה
ללוש במקסר את כל החומרים לפי סדר הופעתם במתכון. אם ישנם גושים להגביר מהירות של המערבל עד שהעיסה חלקה לגמרי.
לשים נייר אפיה על תבנית, ליצור בידיים רטובות לחמניות, פיתות שטוחות, או להכניס לתבניות של לחם.
להתפיח במשך חצי שעה במקום חמים.
לחמם תנור ל- 170 מעלות,לשים את התבנית (בכמות הזאת צריך שתי תבניות). ברגע שמזהיב
- לאחר 15-17 דקות, - לכבות. להוציא ולהשאיר להתקרר. במקרה של כל הכמות יש להפעיל את התנור על טורבו ולאחר כ-8 דקות להפוך את התבניות = העליונה למטה והתחתונה למעלה.
לאחר שיצאו מהתנור והתקררו, לחתוך את הלחמניות או הפיתות במרכזן (לא חובה).
ניתן להקפיא . כשמוציאים מהמקפיא יש לחמם במיקרו 30 שניות, או לפרוס ולחמם בטוסטר.
מגיש:
מקור: חולי צליאק
שתף את המתכון
