הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
2 כוסות קמח תופח
2 חלמונים
שקית סוכר וניל
200 גרם מרגרינה רכה
0.5 כוס סוכר
כף קליפת לימון מגוררת
למלית:
0.5 ק"ג גבינה 9%
שקית סוכר וניל
0.75 כוס סוכר
מיכל שמנת מתוקה + 2 כפות סוכר להקצפה
כף קליפת לימון מגוררת
אופן ההכנה
הכנת הבצק:
לערבב את כל החומרים וליצור בצק סמיך.
לשמן תבנית (26) ולשטח 2/3 מכמות הבצק (זהו הבסיס).
לשמן תבנית נוספת ולשטח בה 1/3 מכמות הבצק (זה לפירורים).
יש לאפות בחום של 170 כ-15 דקות עד שהבצק מזהיב.
הכנת המלית:
מערבבים את כל המרכיבים מלבד השמנת.
מקציפים שמנת ומוסיפים בהדרגה את 2 כפות הסוכר.
מוסיפים את השמנת לגבינה.
***
לאחר שהבסיס התקרר, יוצקים את המלית (את המלית לא אופים!)
מפוררים מעל המלית את 1/3 הבצק שאפינו בנפרד (פירורים).
כמו כל עוגה קרה רצוי להחזיק במקרר למשך לילה שלם לפני ההגשה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
