חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת גבינה פירורים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הקדמה לליאור: זו העוגה מישיבת ההנהלה ביום ההולדת שלי 🙂 שיהיה בתאבון!
עוגת גבינה פירורים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הקדמה לליאור: זו העוגה מישיבת ההנהלה ביום ההולדת שלי 🙂 שיהיה בתאבון!
הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
2 כוסות קמח תופח
2 חלמונים
שקית סוכר וניל
200 גרם מרגרינה רכה
0.5 כוס סוכר
כף קליפת לימון מגוררת
למלית:
0.5 ק"ג גבינה 9%
שקית סוכר וניל
0.75 כוס סוכר
מיכל שמנת מתוקה + 2 כפות סוכר להקצפה
כף קליפת לימון מגוררת
אופן ההכנה
הכנת הבצק:
לערבב את כל החומרים וליצור בצק סמיך.
לשמן תבנית (26) ולשטח 2/3 מכמות הבצק (זהו הבסיס).
לשמן תבנית נוספת ולשטח בה 1/3 מכמות הבצק (זה לפירורים).
יש לאפות בחום של 170 כ-15 דקות עד שהבצק מזהיב.
הכנת המלית:
מערבבים את כל המרכיבים מלבד השמנת.
מקציפים שמנת ומוסיפים בהדרגה את 2 כפות הסוכר.
מוסיפים את השמנת לגבינה.
***
לאחר שהבסיס התקרר, יוצקים את המלית (את המלית לא אופים!)
מפוררים מעל המלית את 1/3 הבצק שאפינו בנפרד (פירורים).
כמו כל עוגה קרה רצוי להחזיק במקרר למשך לילה שלם לפני ההגשה.
מגיש: limch
מקור:
שתף את המתכון