חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק פטריות (חלבי)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק פטריות (חלבי)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
5 בצלים גדולים קצוצים דק
2 חב' פטריות שמפיניון טריות חתוכות לקוביות קטנות
1 חב' פטריות פורטבלו טריות חתוכות לקוביות קטנות
1 חב' פטריות ירדן טריות חתוכות לקוביות בינוניות
2-3 פטריות פורטבלו טריות חתוכות לקוביות בינוניות
3 כפות אבקת מרק פטריות מוקרם (קנור)
ליטר וחצי חלב
ליטר מים חמים
2 שיני שום קצוצות דק
3 כפות קמח
שמן זית
מלח
פלפל
אופן ההכנה
שמים מעט שמן זית בסיר גדול (הסיר יכיל לבסוף את המרק) ומוסיפים את הבצל עד להזהבה.
מוסיפים את השום ומטגנים קלות.
מוסיפים את הפטריות החצוכות דק (שמפיניון + פורטבלו)
ממשיכים לבשל עד שהפטריות הצטמצמו וחל מהנוזל התאדה.
מוסיפים את הקמח ומערבבים (נוצרת מעין עיסה, זה בסדר...).
מערבבים את אבקת המרק במים, מוסיפים לסיר ומערבבים.
מוסיפים את החלב והתבלינים ומשאירים על האש עד לרתיחה.
לאחר שהמרק רתח מוסיפים את הפטריות החתוכות בגודל בינוני.
ממשיכים לבשל עד לדרגת הסמיכות הרצויה (אם המרק סמיך מדי אפשר להוסיף מים/חלב לפי הטעם).
מגיש: ארנולד
מקור:
שתף את המתכון