הוראות הכנה
מרכיבים
25 גר' שמרים טריים
2 כוסות מים פושרים
1/2 כף סוכר
5 כפות שמן זית
6 כוסות קמח לבן
כפית וחצי מלח
150 גר' זיתים ירוקים ו/או שחורים פרוסים (חרוזית)
אופן ההכנה
שמים בקערה את השמרים, המים והסוכר ומערבבים קלות.
מניחים לשמרים לתסוס מעט (כ- 5 דקות).
מוסיפים את שמן הזית ומערבבים.
מוסיפים את הקמח בהדרגה ולשים עד שנוצר בצק.
ממשיכים ללוש עד שהבצק נהיה גמיש.
מוסיפים את המלח והזיתים ולשים כ- 3-4 דקות.
מניחים לתפוח שעתיים.
====================
מחלקים את הבצק לשניים.
לשים קלות ומעצבים מכל חלק כיכר עגולה.
מניחים לתפוח שוב, הפעם כ- 30 דקות.
אופים כ- 20-30 דקות בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות.
מגיש:
מקור: אסתר בר
שתף את המתכון
