חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


לחם זיתים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לחם זיתים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
25 גר' שמרים טריים
2 כוסות מים פושרים
1/2 כף סוכר
5 כפות שמן זית
6 כוסות קמח לבן
כפית וחצי מלח
150 גר' זיתים ירוקים ו/או שחורים פרוסים (חרוזית)
אופן ההכנה
שמים בקערה את השמרים, המים והסוכר ומערבבים קלות.
מניחים לשמרים לתסוס מעט (כ- 5 דקות).
מוסיפים את שמן הזית ומערבבים.
מוסיפים את הקמח בהדרגה ולשים עד שנוצר בצק.
ממשיכים ללוש עד שהבצק נהיה גמיש.
מוסיפים את המלח והזיתים ולשים כ- 3-4 דקות.
מניחים לתפוח שעתיים.
====================
מחלקים את הבצק לשניים.
לשים קלות ומעצבים מכל חלק כיכר עגולה.
מניחים לתפוח שוב, הפעם כ- 30 דקות.
אופים כ- 20-30 דקות בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות.
מגיש: ארנולד
מקור: אסתר בר
שתף את המתכון