חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עישון בשר ביתי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אשמח לקבל מתכונים לעישון בשר במעשנת ביתית
עישון בשר ביתי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אשמח לקבל מתכונים לעישון בשר במעשנת ביתית
הוראות הכנה
מרכיבים
מומלץ להשתמש בסיר עישון ביתי של סולתם
בשר מס' 9 קפוא לא מוזרק ולא מוכשר :במשקל קילו וחצי-שניים
יין אדום יבש -שני כוסות
ראש שום מקולף -לחלק לשני כמויות
כמות אחת לכתוש וכמות שניה ליפרוס
1/4 כוס חומץ בלסמי אדום
כף חרדל -תלמה או אוסם לא משנה
כף חרדל -לפניי הכמסת הבשר לסיר העישון
כוס מיים מינרלים
שלוש כפות רוטב סויה
חצי כפית פלפל שחור טחון עבה
אופן ההכנה
מכשירים את הבשר - בצורה הבאה -
לאחר הפשרה מוחלטת שוטפים את הבשר ומכניסים לכלי עם מיים קרים למשך חצי שעה
לאחר מכן מפזרים על הבשר מלח מטבח גס ומחכים שעה
שוטפים את הבשר , וטובלים בשני כילים מלאים במיים את הבשר כשהמיים מכסים את הבשר לחלוטין .
מכינים משרה (מרינדה)
לתוך כלי אשר יכיל את הבשר והנוזלים אשר יכסו את הבשר מכל עבר .
לתוך הכלי שמים את כל הנוזלים +כף אחת חרדל
והשום הכטוש
ומשאירים ללילה במקרר מקפידים כי הנוזלים יכסו את הבשר
למחרת מוציאים את הבשר מורחים אותו בחרדל ומצמידים אליו את פרוסות השום .
את המרינדה שופכים לתוך המקום המיועד לנוזלים בסיר העישון
מניחים את הבשר המצופה בחרדל ובשום .
במרכז הרשת מכסים את הסיר ומעשנים כשעה וחצי
בתאבון
אותו דבר ניתן לעשן חזה הודו טרי - במקום יין אדום שמים יין לבן חצי יבש ובמקום חומץ בלסמי אדום שמים לבן
ומעשנים 50 דקות יוצא ממש פסטרמה - למרינדה ניתן להוסיף עשביי טיבול טריים מכול סוג שהוא לפי החשק -
בתאבון
הערה :מתאריך:16/02/2006 מכיוון שאין יותר אפשרות להשיג את הסיר של סולתם
[סיר עישון] אנסה בשבוע הקרוב לתת פיתרון לבעייה חמורה זו -
אפשר ליצור סיר עישון ע"י צירוף כמה מרכיבים לתוך סיר גדול - אתן פתרון
בקרוב -אתכם הסליחה .
מגיש: shuly8
מקור: קורס טבחים משרד העבודה מלון דביר חיפה
שתף את המתכון