חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


חלת שבת עם דבש נוסח שרתון "דבוס"
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

חלת שבת מדהימה הן בצורתה והן בטעמה
חלת שבת עם דבש נוסח שרתון "דבוס"
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

חלת שבת מדהימה הן בצורתה והן בטעמה
הוראות הכנה
מרכיבים
1 קילו קמח ללחם (שטיבל 2)
125 גרם חמאה
15 גרם שמרים טריים
1 כף מחוקה מלח
200 גרם דבש פרחי בר
1 חלמון ביצה
כ-2 ורבע כוסות מים קרים
אופן ההכנה
1. מוציאים את החמאה מהמקרר שתתרכך קצת. שמים את הקמח בקערה גדולה ורחבה ומפוררים וממוללים לתוכו את השמרים הטריים. מוסיפים את החלמון, הדבש והמים הקרים ומאחדים לבצק אחיד. ממשיכים ללוש כ-6-5 דקות . אם הבצק דביק מדי מוסיפים מעט קמח.
2. מוסיפים את החמאה והמלח וחוזרים ולשים עד שמתקבל בצק חלק וגמיש כ-10-5 דקות . מגלגלים ומכנסים את הבצק לכדור. מורחים קערה גדולה בחמאה ומניחים בתוכה את הבצק. מורחים אותו בחמאה, מכסים במגבת ומתפיחים במקום קריר במטבח.
3. משטחים מעט ומחלקים את הבצק ל-8-6 חלקים שווים. מכנסים ומגלגלים כל אחד מהחלקים לכדור, מכסים במגבת לחה ל-20 דקות .
4. לוקחים כדור בצק ומשטחים ומותחים אותו לצורת מלבן על משטח עבודה מקומח. מקפלים לאורך לשלוש, מגלגלים ומותחים לנחש.
5. קולעים מכל 3-2 גלילים (או 5, תלוי בצורת החלה המבוקשת) את החלות. מתפיחים לאט במקום קריר במטבח.
6. מחממים את התנור לחום של 200-190 מעלות. מפזרים על תחתית התנור קוביות קרח או משפריצים לתנור מים בעזרת שפריצר. משך האפייה הוא כ-40-30 דקות.
גיוונים:
מילוי תאנים ושומר
אפשר להוסיף עם החמאה 8 תאנים בשלות שפותחים ומועכים לתוך הבצק בתוספת חופן גרגירי שומר,או אניס ולהפחית מעט מכמות הדבש. החלה הזו נהדרת עם חמאה וגבינה כחולה.
מילוי גזר ודבש
מכינים את הבצק ללא החלמון ועם מעט פחות מ-2 כוסות מים. בשלב השני מוסיפים עם החמאה והמלח כ-4 גזרים מגוררים עלפומפייה גסה.מתבלים בקינמון, ציפורן ואגוז מוסקט ומאחדים לבצק אחיד. אם הבצק דביק מדי, מוסיפים מעט קמח.
מילוי עם דבש ותפוחים
כשמכינים את הבצק, מחליפים רבע מכמות הקמח הלבן בקמח אורגני מלא ומוסיפים ביצה שלמה במקום חלמון. בשלב השני מוסיפים עם החמאה 4-3 תפוחי גולדן דלישס חתוכים לקוביות ומבושלים קלות,או חתיכות תפוחי גראנד מוקפצות בחמאה (ארז שם חצי חצי) וחופן או שניים צימוקים איראניים ומאחדים ולשים את הבצק.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור: נתי ברנס
שתף את המתכון