הוראות הכנה
מרכיבים
לעוגה:
5 ביצים, בטמפ' החדר
1.5 כוסות סוכר לבן רגיל
2 כפות שמן
2 כפות ברנדי או ליקר כלשהו
2 כפות פירורי לחם
250 גרם פרג טחון טרי
150 גרם שוקולד צ'יפס
לציפוי:
100 גר' שוקולד מריר
1/4 כוס (60 מ"ל) שמנת מתוקה
תבנית בקוטר 26 ס"מ עגולה
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים את התבנית.
2. מקציפים יחד במיקסר (אפשר במיקסר יד חזק) ביצים וסוכר במהירות גבוהה, 5 דקות לפחות, עד שהתערובת תפוחה מאוד ואוורירית. מפסיקים את פעולת ההקצפה.
3. מוסיפים לביצים שמן, ברנדי או ליקר, פירורי לחם ופרג ומערבבים ידנית היטב בכף עץ או במרית. כשהתערובת אחידה מוסיפים שוקולד צ'יפס ומערבבים.
4. יוצקים לתבנית ואופים כ-30-35 דקות, או עד שהעוגה תפוחה ושחומה וקיסם המוחדר למרכזה יוצא יבש. אם העוגה משחימה אבל עדיין לא אפויה מבפנים, מכסים אותה בנייר אלומיניום וממשיכים לאפות.
5. מוציאים מהתנור ומצננים מעט. מכינים את הציפוי: ממיסים יחד שוקולד ושמנת במיקרוגל, בפרקי זמן קצרים, או בסיר קטן על אש נמוכה, עד שמתקבל רוטב אחיד. מוציאים את העוגה מהתבנית ומצפים את פניה ודופנותיה.
6. בתיאבון!!!!!!!!!.
מגיש:
מקור: סמדר ולטר
שתף את המתכון
