חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


לזניה טלה וחצילים קלויים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לזניה טלה וחצילים קלויים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
250 גרם פלדה טלה טחון
250 גרם שוק טלה ללא עצם טחון
250 גרם שפונדרה בקר טחון
4 שיני שום פרוסות
2 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות
50 מ"ל שמן זית
1 כפית שטוחה מלח
1 כפית פלפל לבן שטוחה
8 עלי ריחן קצוצים
2 חבילות דפי לזניה לכסות את גודל התבנית
250 גבינת מוצרלה מגוררת
2 חצילים בלאדי קלויים בתנור
לבשמל: 60 גרם חמאה
60 גרם קמח לבן
1 ליטר חלב קר
1 כפית שטוחה מלח
½ כפית פלפל לבן
½ כפית אגוז מוסקט
לרוטב עגבניות: 2 שיני שום פרוסות
1 בצל יבש חתוך לקוביות
25 מ"ל שמן זית
250 גרם עגבניות חתוכות לקוביות
1 כפית מלח
אופן ההכנה
להכנת המילוי מטגנים את הבצל והשום בשמן זית עד להזהבה. מוסיפים את הבשר ומערבבים עד שהבשר מוכן. מתבלים במלח ופלפל לבן ומסננים מעודפי השומן. מעבירים לקערה, מוסיפים את הריחן ומערבבים.
לבשמל ממיסים את החמאה בסיר (ולא מרתיחים). מוסיפים את הקמח ומערבבים לקבלת בצק אחיד. מוסיפים את החלב ובוחשים עד לקבלת מרקם אחיד ללא גושים. מתבלים במלח, פלפל לבן ואגוז מוסקט. מורידים מהאש ומצננים.
לרוטב העגבניות מטגנים את השום והבצל להזהבה. מוסיפים את העגבניות והמלח ומבשלים עד שהעגבניות מתרככות. טוחנים, מעבירים את הרוטב דרך מסננת דקה ומקררים.
על תבנית מורחים מעט שמן זית ויוצרים שכבות בסדר הבא: עלי לזניה, רוטב בשמל, תערובת הבשר, חציל קלוי, רוטב עגבניות, מוצרלה מגוררת. חוזרים על השכבות באותו סדר אך הפעם ללא החציל. מלמעלה מניחים שכבה נוספת של עלי לזניה ויוצקים רוטב עגבניות ורוטב בשמל. מפזרים מעל הכל עוד מוצרלה מגוררת. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 45 דקות או עד קבלת צבע זהוב.
מגישים בתוספת רוטב בשמל.
מגיש: dylam
מקור: שף אתי קינר ממסעדת אסף ארטינזנל
שתף את המתכון