הוראות הכנה
מרכיבים
½1 ק"ג שוק עגל
2 בצלים בינוניים חתוכים גס
4 גבעולי סלרי פרוסים דק
2 גבעולי טימין
3 עלי דפנה
חופן קטן של פלפל אנגלי
4 ראשי שום שלמים
1 ק"ג דלעת קלופה חתוכה לקוביות גדולות
½ כוס יין לבן יבש
½ כוס בירה בהירה
5 כפות גדושות ממרח ערמונים
1 כפיץ שטוחה מלח
½ כוס שמן זית
אופן ההכנה
מחממים את השמן במחבת רחבה. מוסיפים את הבצל והסלרי ומשחימים קלות. מוסיפים את היין, הבירה, עלי הדפנה, הטימין, הדלעת וממרח הערמונים. מכבים את האש ומוסיפים את המלח והפלל האנגלי. מסדרים בתבנית גדולה שכבה של מחצית התערובת, מעליה מניחים את הבשר ויוצקים מעל את הנוזלים ושאר הירקות. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כשעתיים וחצי מכוסה בנייר אלומיניום. מסירים את הנייר ואופים עוד כמחצית השעה.
מגישים חם.
מגיש:
מקור: שף אופיר ג'ובאני ממסעדת NG בנווה צדק
שתף את המתכון
