חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פיצה טעימה קלה להכנה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פיצה טעימה קלה להכנה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
25 גרם שמרים טריים מומסים במים חמימים (מניחים בקערית את השמרים מוסיפים את המים כך שיכסו את קוביית השמרים ומפוררים ביד אחת עד שהשמרים נמסים)
4 כפות שמן זית
500 גר' קמח עם פוטנציאל לעוד, תלוי בגמישות הבצק
1 כפית מלח
תבנית התנור משומנת בשמן זית
אופן ההכנה
1. לשים את הבצק. ניתן לעשות זאת בשתי דרכים: לישה בידיים או מיקסר (צריך מכשיר חזק).
בידיים: שמים בקערה את כל המרכיבים למעט השמרים, מוסיפים עם יד אחת ובהדרגתיות את השמרים בזמן שהיד השנייה מחדירה את המרכיבים אל תוך התערובת. ממשיכים ללוש ביד אחת כשהיד השנייה מסובבת את הקערה ומאפשרת הוספת מים או קמח תלוי בגמישות הבצק. מוציאים את הבצק למשטח ולשים אותו לצורת כדור גמיש.
במיקסר עם רקס לישה: מכניסים את כל המרכיבים, מערבלים במהירות איטית כדקה, מוספים מים ו/או קמח על פי גמישות הבצק. מערבלים עוד כ-5 דקות על מהירות בינונית עד להיווצרות כדור גמיש.
2. מתפיחים את הכדור בקערה כשעה במקום חמים (עד שהוא לפחות מכפיל את נפחו).
3. לאחר התפיחה אם רוצים פיצה עבה - מוציאים את הבצק למרכז תבנית התנור ומותחים אותו לצדדים, אם רוצים פיצה דקה מרדדים בעזרת מערוך למלוא גודל התבנית, ואם רוצים פיצה דקה מאוד מחלקים את הבצק, מרדדים לעובי הרצוי ופשוט מכינים יותר פיצות.
4. מורחים את הבצק בשמן זית ושולחים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ל-20-35 דקות (תלוי בעובי הבצק). הבצק יכול לעמוד במצב חצי אפוי כ-5-6 שעות מחוץ לתנור כשהוא מכוסה במגבת.
כשהאורחים הקטנטנים באים מקשטים את הפיצה בכל העולה על דעתכם ניתן לכסות את הפיצה ברוטב עגבניות חריף מעט, מוצרלה באפלו, זיתים ואורגנו.
5. בתיאבון!!!!!!!!!!.
מגיש: exuer1
מקור:
שתף את המתכון